Російська економіка пробила дно і викликала сміх у соцмережах
Категорія
Економіка
Дата публікації

Російська економіка пробила дно і викликала сміх у соцмережах

Російська економіка пробила дно і викликала сміх у соцмережах

Економіка Росії

знову почала скорочуватися і пробила дно: валовий внутрішній продукт вже в першому кварталі 2016 року впав нижче норми, а до кінця року очікується його подальше падіння.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Ленту.ру", яка цитує доповідь Вищої школи економіки "Коментарі про державу і бізнес".


"ВВП пробив дно вже в першому кварталі 2016 року, а в другому кварталі, згідно з нашими оцінками, виявився на 1,4 відсотка нижче дна і на 5,5% нижче середнього рівня 2014 року", - відзначають аналітики університету.


Найсильніше впала будівельна галузь. За півроку вона просіла на 10%. Роздрібний товарообіг за цей же час скоротився на 3,1%, в порівнянні з середнім показником 2014 року - на 15%.


"Ми схиляємося до того, що рецесія, нехай і меншими темпами, продовжиться в найближчі роки, чому, за інших рівних, сприятиме бюджетна консолідація. У цих умовах ми не очікуємо відновлення стійкого зростання економіки найближчим часом", - йдеться в дослідженні ВШЕ.


У соцмережах жартівливо відзначають, що тепер основне завдання російської влади - зміцнювати дно.







Нагадаємо, 17 червня президент РФ Володимир Путін, виступаючи на міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі, заявив, що найближчим часом в Росії почнеться зростання економіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?