Українцям докладно розповіли, як жителі Донбасу відмовляться від "Новоросії"
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям докладно розповіли, як жителі Донбасу відмовляться від "Новоросії"

Українцям докладно розповіли, як жителі Донбасу відмовляться від "Новоросії"
Джерело:  online.ua

Відомий блогер і волонтер Ярослав Матюшин вважає, що більшість жителів Донбасу- інертні, а не ідейні, для них головне, щоб була робота і платили зарплату.
Про це Матюшин розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Я теж не думаю, що відсоток проукраїнських жителів підходить до 50, ні. Але я вам хочу сказати, що більшість тих, хто топить там за "Новоросію", чи, щонайменше, не дотримується проукраїнської позиції, це реально люди... Ось у нас більшість металургів, вони ж не «ватяні" і не проукраїнські, щоб ви розуміли. Їм аби зарплату платили, і вони прямо про це говорять. І це - основна маса населення. Вона взагалі апасіонарна, інертна", - зазначив блогер.
"Тобто під містом лупиться арта з російськими військами, канонада, у всіх там скло дрижить, всі здригаються. Їх виловлюють кореспонденти на вулиці, він говорить - мені аби "Азовсталь" зарплату платила, мені все одно, хто буде", - додав він.
За його словами, коли звільнять Донбас, залишиться невелика кількість проросійськи налаштованих громадян, які будуть намагатися влаштовувати диверсії, але більшість будуть спокійно працювати і відбудовувати регіон при українській владі.
"Тому я думаю, наприклад, що коли Донецьк той же звільнять, там буде певна кількість упоротих, переконаних "новоросців", "хобопоців", як пан Горький Лук їх охрестив, дуже класна назва. Відсоток буде упоротих "хобопоців", які, може, навіть подумають пограти в партизанщину. Будуть проукраїнські активісти, які з полегшенням зітхнуть і вдихнуть повітря свободи. А основна маса стене плечима, подивиться: о - пенсії повернули, робота повертається, щось почнуть відновлювати, якісь програми вже ж є, написані для відновлення Донбасу. І вони так інертно підуть за Україною", - підкреслив Матюшин.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Есть единственное приемлемое условие мира на Донбассе — блогер Ярослав Матюшин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?