Збитий в Сирії російський вертоліт: людей Путіна знову запідозрили у брехні
Категорія
Світ
Дата публікації

Збитий в Сирії російський вертоліт: людей Путіна знову запідозрили у брехні

Збитий в Сирії російський вертоліт: людей Путіна знову запідозрили у брехні
Джерело:  The Times

Російський вертоліт Мі-8, який напередодні був збитий в Сирії

, швидше за все, не перевозив гуманітарні вантажі в той момент, коли його збили повстанці, що протистоять армії Асада.


Таку думку висловили британські експерти і офіційні особи, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Times.


Так, керівник групи Bellingcat Елліот Хіггінс припустив, що збитий вертоліт є бойовою модифікованою версією транспортника: про це говорять броня, кулемети і ракетні контейнери на вертольоті.


Крім того, експерт звернув увагу на те, що в момент падіння машини ракетні відсіки були порожні - це означає, що "вертоліт міг повертатися з бойового завдання".


У свою чергу, британські чиновники заявили, що їм невідомі факти, щоб російські військовослужбовці коли-небудь раніше скидали "гуманітарку" в контрольовані сирійською опозицією райони. Але при цьому російську авіацію неодноразово викривали в навмисному бомбардуванні медичних установ.


"На захід Алеппо, неконтрольований сирійським режимом, можна потрапити автомобільним транспортом. Немає потреби везти гуманітарну допомогу повітрям", - зазначили журналісти.


Сама стаття в авторитетному британському виданні названа так: "Росія зазнає найбільших втрат особового складу в сирійській війні".


Журналісти нагадали, що в результаті обстрілу Мі-8 з території, підконтрольній сирійській опозиції, загинули п'ятеро російських військовослужбовців.


Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше українські та російські незалежні

експерти, які проаналізували фото з місця падіння Мі-8 в Сирії, припустили, що машина була переобладнана під транспортування спецназу

.


Таку версію підтверджують подвійна кількість ракет, устаткування придушення систем протиповітряної оборони і переносних зенітно-ракетних комплексів, а також пристрої для нічних польотів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?