Стало відомо, що на Донбасі роблять за крики про "Новоросію"
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, що на Донбасі роблять за крики про "Новоросію"

Стало відомо, що на Донбасі роблять за крики про "Новоросію"
Джерело:  online.ua

На українській частині Донбасу, наприклад, в Маріуполі, за п'яні крики «Новоросія» максимум можна отримати в вухо, при цьому в Донецьку вигук «Слава Україні!» може стати останнім у житті людини.
Про це заявив український блогер Ярослав Матюшин в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Якщо в Маріуполі люди можуть дозволити собі п'яними пройтися, покричати "Новоросія!", в принципі, єдине, що їх очікує - у вухо вихоплять від патріотичної молоді (один раз я таке спостерігав разом з кореспондентом ZiKа). А в Донецьку чоловік на вулиці "Слава Україні" може, в принципі, крикнути в останній раз», - розповів він.
Також Матюшин, який сам є жителем Маріуполя, підкреслив, що в спілкуванні і щоденному житті оточив себе українськими патріотами, «і природно, з цієї дзвіниці мені здається, що місто все пофарбоване в жовтоблакиття в соціальному сенсі».
«Я зайшов пару днів назад в паблік "ВКонтакте", де тусується наша упорота "вата", і вони там теж в своєму маленькому світі. 50-70 чоловік в цьому паблік, але це не характеризує жодним чином абсолютні цифри, пабліків-то багато. Я впевнений, що їм, з їх дзвіниці, здається, що в Маріуполі мало "укрів", вони рулять, але ось єдине, що ми зараз "окуповані" і під п'ятою української армії», - додав він.
При цьому блогер зазначив, що, «якщо бути об'єктивним, я думаю, що по нашому місту цифри будуть фіфті-фіфті, якщо зважити на те, яка кількість виходить на мітинги».
«Яскравим показником було, скільки чоловік прийшло на концерт Вакарчука, який він давав в травні безкоштовно - там 17 чи 18 тисяч осіб прийшло. Тобто досить круто. Природно, все з символікою України. Кілька сотень або може навіть тисяч людей приїхало з окупованих територій. Деякі добу добиралися, щоб побувати на концерті», - нагадав Матюшин.
При цьому він оцінив і кількість патріотів, які живуть на окупованій території.
«Що стосується окупованих міст, я думаю, що там відсоток проукраїнських громадян сильно занижений, просто тому, що там тоталітарний режим: трохи що - одразу на підвал. Тому я думаю, що там дуже багато людей сидять тихо і не рипаються. Я думаю, коли їх звільнять, я впевнений, що їх звільнять, ці міста, то там величезна кількість жовтоблакиття вихлюпнеться на вулиці», - резюмував блогер.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Є єдина прийнятна умова миру на Донбасі — блогер Ярослав Матюшин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?