У "Нафтогазі" пояснили, навіщо їм дорогезний броньований Mercedes
Категорія
Економіка
Дата публікації

У "Нафтогазі" пояснили, навіщо їм дорогезний броньований Mercedes

У "Нафтогазі" пояснили, навіщо їм дорогезний броньований Mercedes
Джерело:  interfax.com.ua

У "Нафтогазі України" пояснили доцільність придбання дорогого броньованого "Мерседеса" для глави компанії Андрія Коболєва необхідністю мінімізувати ризики, пов'язані із судовими розглядами з "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
"Тільки в справах з "Газпромом" сума претензій проти нас - $38,7 млрд разом з відсотками, сума претензій з нашого боку - більш $26,6 млрд. Восени призначені слухання по обох провадженнях. Глава "Нафтогазу" є не тільки свідком у справі, а й керівником компанії-позивача, особою, яка діє від імені компанії і приймає всі пов'язані з цим позовом рішення", - розповіли журналістам у НАК.
За даними прес-служби, рішення про закупівлю бронеавтомобіля прийняло правління компанії.
"Підставою для прийняття рішення є стандартна бізнес-логіка, схожа за своєю суттю на покупку страхового поліса: краще витратити невеликий відсоток зараз і мінімізувати ризик втрати активу (всього, або значної частини) в майбутньому. Активом є потенційна вигода від виграшу в Стогольмском арбітражі", - відзначили в компанії.
У той же час, за даними прес-служби, закупівля бронеавтомобіля може бути скасована, оскільки компанії запропонували взяти аналогічний автомобіль в безкоштовне користування.
Раніше стало відомо, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не доручав главі "Нафтогаза" Андрію Коболєву купувати Mercedes Benz S600 Guard за 5,1 млн гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?