Спроба перевороту в Туреччині: Ердоган зробив гучну заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Спроба перевороту в Туреччині: Ердоган зробив гучну заяву

Спроба перевороту в Туреччині: Ердоган зробив гучну заяву

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган після невдалої спроби перевороту в країні звинуватив Захід у підтримці державного перевороту і терору.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Hürriyet Daily News.
"Зараз я питаю: Захід надає підтримку терору чи ні? Захід на боці демократії чи на боці переворотів і терору? На жаль, Захід надає підтримку терору і стоїть на боці переворотів", - заявив Ердоган.
Причиною такої заяви президента Туреччини стала відмова США екстрадувати мусульманського проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого Ердоган підозрює в організації держперевороту.
"Ми не отримали тієї підтримки, яку ми очікували від наших друзів, ні під час, ні після спроби перевороту", - сказав політик.
Турецький президент вказав, що жоден західний лідер не відвідав Туреччину, щоб висловити співчуття і продемонструвати солідарність з турецьким народом.
Раніше  Ердоган вже звинувачував Євросоюз в упередженості, коли його попередили про наслідки відновлення смертної кари в Туреччині.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?