Автор фрази "Грошей немає" засмутив росіян своїми прогнозами
Категорія
Світ
Дата публікації

Автор фрази "Грошей немає" засмутив росіян своїми прогнозами

Автор фрази "Грошей немає" засмутив росіян своїми прогнозами

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, який раніше відзначився фразою "Грошей немає, але ви тримайтеся" на адресу кримських пенсіонерів, заявив, що росіянам доведеться довго жити під санкціями.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
За його словами, низькі ціни на нафту і санкції Заходу є шоком для російської економіки.
"Ці два шоки, про які ви сказали, зовнішні шоки - тобто нинішні сформовані ціни на енергоносії, на сировину і санкції, на жаль, напевно, для нашої економіки носять довгостроковий характер", - сказав Медведєв.
На його думку, будь-яка економічна модель, яка зараз готується, повинна виходити з припущення про те, що ці "шоки збережуться надовго".
Також він зазначив, що в цій ситуації є і певні плюси.
"Тому що ми змушені трансформувати модель нашої економіки. Ми, по суті, вперше за останні 15, можливо, навіть більше років можемо, не звертаючи увагу на тренди нафтових показників, займатися нормальною диверсифікацією економіки, створенням нормальної структури нашої економіки. Займатися тим, що сьогодні прийнято називати імпортозаміщенням", - підкреслив Медведєв.
Раніше у Вищій школі економіки заявили, що економіка Росії знову почала скорочуватися і пробила дно: валовий внутрішній продукт вже в першому кварталі 2016 року впав нижче норми, а до кінця року очікується його подальше падіння.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?