Крім Путіна: названі дві серйозні загрози для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Крім Путіна: названі дві серйозні загрози для України

Крім Путіна: названі дві серйозні загрози для України
Джерело:  online.ua

Крім очевидної загрози військового вторгнення російських військових за наказом президента РФ Володимира Путіна в Україну є дві внутрішніх загрози: політичні сили, що розхитують ситуацію в країні в період кризи, і несистемні реформи.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів відомий український блогер та волонтер Ярослав Матюшин.
"Внутрішні загрози - це, я вважаю, сили політичні, які, користуючись популізмом, користуючись простими максимами, знаходять відгук у людей, особливо в період економічної кризи, намагаються розхитати ситуацію. І розхитати її дуже погано. Це сили, ось особисто моє переконання, які за ниточки смикають в Кремлі. Це, саме собою, "Батьківщина", тому що дуже чітко простежувалося... Взагалі, класно так збіглося, якщо аналізувати, істерика з приводу Наді Савченко в соцмережах, пам'ятаєте? "Порошенко, звільни Надю!" Віра (сестра Надії Савченко, - ONLINE.UA) виступала: наша влада нічого не робить для того, щоб звільнити Надю, мама виступала. Вона дуже чітко збіглася за часом з виходом Юлії Володимирівни з коаліції. Тобто почали ситуацію качати з Кремля, я абсолютно в цьому впевнений. І потім, коли Петро Олексійович і "Народний фронт" так красиво кинули Юлю через стегно (створивши нову коаліцію, - ONLINE.UA), там, звичайно, у неї обличчя викривилось, є кілька фотографій, де у неї аж м'язи в себе загортаються лицьові, тому що вона думала, що зараз розвалить коаліцію, перевибори, оп - я на коні, і з Кремля погладять по голівці. Ось тут ще випустять якраз під мене народну героїню Надю Савченко, яка мене підтримає. Але не так сталося, як гадалося. Я вважаю, що це найбільша проблема", - розповів блогер.
"Є ще, наприклад, депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв, який недавно взагалі в Facebook ох ** їв до того, що закликав скидати, фактично, чинну владу. І він не підпадає під жодні категорії покарання просто тому, що у нього депутатська недоторканність. Ну, я більше Соболєва вважаю корисним ідіотом і істеричкою, ніж кремлівською консервою. Але ось у випадку з "Батьківщиною" у мене ніяких сумнівів немає. Це, на мій погляд, найголовніша загроза внутрішня. Тому що люди ж ще ідею Майдану експлуатують дуже по-гнійному. Мовляв, ось Майдан поганого Януковича скинув, ми скинемо і поганого Порошенка, - зазначив Матюшин. - Але ж Майдан за що стояв? За те, щоб в країні панувала законність, щоб було верховенство права, верховенство закону. Просто Янукович пішов проти народу капітально, діаметрально: ось, ви всі плебеї, ви всі мені побоку, буду робити, як хочу. У Москві взяв три мільярди, поклав х * р на асоціацію (Угода про асоціацію з ЄС, - ONLINE.UA), а потім апофеозом було те, що почав бити людей, студентів. Ось це вже було останньою краплею. Так, людина пішла проти свого народу. Порошенко не пішов проти свого народу. І не треба тут прикриватися ідеями Майдану, тому що Майдан якраз стояв за те, що, якщо він вам не подобається, виберете іншого через три роки. Не треба тут розгойдувати третім Майданом наліво і направо. Ось це, на мій погляд, головна загроза".
Другою реальною загрозою для України, на думку волонтера, є проведення несистемних реформ. "Більше ніж за два роки було зроблено величезну кількість реформ, в деяких галузях вони були взагалі революційними, наприклад, Мін'юст. Він, я вважаю, чемпіон по реформах з їх відкритими реєстрами, уніфікованими базами - це супер, взагалі. Але проблема Арсенія Петровича (Яценюка, - ONLINE.UA) - при тому, що він начебто непоганий менеджер і наразі кращий прем'єр за всю історію України... Чому все-таки домоглися його відсторонення, тому що він не зміг організувати системність цих реформ. Уявіть, у вас на столі лежить пацієнт, у нього цироз печінки, у нього виразка шлунка, виразка кишки, у нього туберкульоз і ще якась х * рня, я не знаю, головного мозку. І якщо ви будете йому лікувати одну печінку, він ж все одно не виживе. Його треба лікувати комплексно, з усіх боків. Арсеній Петрович, на мій погляд, просто не зміг створити всім цим реформам системність. Але ось чого тоді варті наше НАБУ, Антикорупційна прокуратура, антикорупційний прокурор, у якого повноваження як у генпрокурора? Коли їх (корупціонерів, - ONLINE.UA) ловлять, а судді (через те, що одна Савченко завалила суддівську реформу) їх відпускають. Чого варті ці всі відкриті реєстри в Мін'юсті, якщо Мінекономрозвитку досі розставляє своїх людей на державні підприємства, на ключові, за дзвінком зверху?", - резюмував Ярослав Матюшин.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Є єдина прийнятна умова миру на Донбасі — блогер Ярослав Матюшин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?