У Києві біля суду влаштували бійку: опубліковані фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві біля суду влаштували бійку: опубліковані фото і відео

У Києві біля суду влаштували бійку: опубліковані фото і відео
Джерело:  online.ua

Біля будівлі Оболонського районного суду Києва, де проходило засідання у справі бійця батальйону "Торнадо" Миколи Цукура, зібралися мітингувальники і влаштували бійку з правоохоронними органами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.
Відзначається, що мітингувальники принесли під будівлю кілька десятків шин і каністру з бензином. Вони заблокували будівлю суду, вимагаючи допустити їх на засідання у справі Цукура, але суд проходив в закритому режимі. Домовлятися з мітингувальниками приїхала патрульна поліція. Спершу "блокувальники" суду перелізли через огорожу суду, деякі кидали в правоохоронців пакетами з борошном, а також шинами.
Повідомлялося, що поліція застосувала сльозогінний газ і одному з людей стало погано. Викликали "швидку". Однак патрульна поліція відзвітувала, що сльозогінний газ під судом не застосувала. "Працівниками патрульної поліції спецзасоби не використовувались. Патрульних поліцейських тут задіяні 30 чоловік, я відповідаю за патрульну поліцію, тому можу коментувати тільки за цей підрозділ", - заявив глава патрульної поліції Києва Юрій Зозуля.
Правоохоронці змогли припинити вторгнення в будинок. З'явилося відео сутички:




За словами нардепа Семена Семенченка, єдиного, кого пустили в будівлю з їжею і водою, сутичка сталася тому, що бійці "Торнадо" з ранку перебувають біля будівлі суду без води і в задусі.


"12 годин більше 10 підсудних сидять в тісній клітці, їм закрили годівниці, там нема чим дихати, люди півгодини намагалися занести їм воду і їжу. Вони не пускають. Таке враження, що вони тут організували вже тортури, замість того, щоб просто взяти і віднести людям, які захищали країну, вони просто влаштували тут бійню. Слава Богу, ніхто не постраждав, мене то ладно, я облився, а людей похилих облили газом", - заявив Семенченко.


Відзначимо, в червні 2015 року стало відомо про затримання 8 бійців "Торнадо", в тому числі командира Руслана Онищенка, за звинуваченням в незаконному позбавленні волі і викраденні місцевих жителів, їх тортури, вбивства і ряді інших тяжких злочинів. Заступник командира Микола Цукур заявив, що затримання пов'язані з блокуванням батальйоном поїзда з контрабандним металом з Алчевського меткомбінату. Слідчі наполягали, що затримані згвалтували і вбили чоловіка, знімаючи при цьому процес на відео. 18 липня 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти "Торнадо".


Бійці роти "Торнадо" підозрювалися у створенні злочинної організації і скоєнні на території Луганської області в зоні проведення АТО, в період з грудня 2014 року по червень 2015 року, тяжких і особливо тяжких злочинів, передбачених статтями про створення злочинної організації, перевищення повноважень, незаконне позбавлення волі, катування, насильницьке задоволення статевої пристрасті в неприродний спосіб, опір правоохоронцям, незаконне заволодіння транспортним засобом.


Як повідомляв ONLINE.UA,

в ТРЦ "Глобус" в центрі Києва приватна охорона спровокувала початок скандалу своєю бандитською поведінкою

.


в ТРЦ "Глобус" в центрі Києва приватна охорона спровокувала початок скандалу своїм бандитським поведінкою.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?