Росія щедро винагородила одіозного українського сепаратиста
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія щедро винагородила одіозного українського сепаратиста

Росія щедро винагородила одіозного українського сепаратиста
Джерело:  Дощ

Сім'я колишнього народного депутата України від Партії регіонів, який у 2014 році став на бік сепаратистів на Донбасі і займав пост "спікера парламенту Новоросії", Олега Царьова отримала від російської влади будівлю дитячого санаторію "Ай-Тодор" у Криму.

Про це повідомляє ONLINE.UA із посиланням на "Дождь".

Це колишній маєток князя Михайла Романова, що має статус пам'ятки архітектури регіонального значення.

У листопаді 2015 року міністерство економічного розвитку Криму уклало договір про реалізацію проекту реконструкції санаторію з ТОВ "Радуга", яке, згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб (ЕГРЮЛ), очолює мати сепаратиста Ніна Царьова. У компанії двох засновників - це сам Царьов (йому належить 1%) і компанія "Сельбілляр", 99% якої належить його дружині Ларисі.

У бесіді з журналістами Царьов підтвердив цю інформацію і не виключив, що в майбутньому займеться проектом сам.

Сім'я Царьова отримала санаторій для "реконструкції та розвитку" в листопаді 2015 року. Разом з самими корпусами "Ай Тодора" у власність Царьову передано земельну ділянку площею 2 гектара.

Згідно з документацією до угоди, з травня 2016 року по грудень 2024 роки інвестор зобов'язується виплатити державі 254 мільйони рублів податків.

Проект з реконструкції та розвитку санаторію розрахований на 7 років. До 2022 року інвестор планує витратити 220 мільйонів рублів - зокрема, буде побудований новий чотириповерховий корпус, критий басейн і замінені комунікації.

Санаторій розташований недалеко від Ялти, в 175 метрах над рівнем моря. Загальна площа території "Ай Тодора" - понад 6 гектарів, з них 5,9 займає величезний парк. Санаторій може розмістити 65 дітей. На його сайті вказано, що 50 ліжок бюджетні та 15 - комерційні. За планом реконструкції та розвитку санаторію, який будуть виконувати Царьови, планується залишити лише 10 безкоштовних ліжок в рік протягом терміну окупності проекту.

Нагадаємо, що Шевченківський райсуд Києва 21 червня відмовився почати судовий процес проти колишнього депутата Партії регіонів Олега Царьова, обвинуваченого в посяганні на територіальну цілісність України, і повернув Генпрокуратурі обвинувальний акт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?