Напад на інкасаторів у Харкові: заарештовано підозрюваного підполковника СБУ
Категорія
Події
Дата публікації

Напад на інкасаторів у Харкові: заарештовано підозрюваного підполковника СБУ

Напад на інкасаторів у Харкові: заарештовано підозрюваного підполковника СБУ
Джерело:  interfax.com.ua

У Харкові затримали підполковника СБУ, якого підозрюють у причетності до  розбійного нападу на інкасаторський автомобіль "ПриватБанку", який відбувся 21 липня в селищі Куп'янськ-Вузловий на Харківщині, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".
"Суд заарештував його на два місяці без можливості внесення застави і відсторонив його від займаної посади на такий же термін", - повідомив журналістам адвокат підозрюваного Олександр Шадрін.
За його словами, захист вже подав апеляцію.
Шадрін стверджує, що під час затримання його підзахисного, обшуку та визначення запобіжного заходу був допущений ряд порушень.
"По-перше, його затримали в Києві без визначення слідчого судді, по ст.208 КПК України, однак вона допускає затримання або в момент злочину, або відразу після його скоєння, або, якщо потерпілий чи свідок вказали, що людина тільки що скоїла злочин. Нічого цього через 5 днів після нападу на інкасаторів не було. Точно так же, без визначення слідчого судді було проведено обшук", - сказав юрист.
"По-друге, порушена підслідність. Справа стосовно підполковника СБУ повинна розслідувати військова прокуратура, а не поліція, як це відбувається в нашому випадку. Крім того, у визначенні слідчого судді по запобіжному заході немає посилань на докази, що підтверджують обгрунтованість підозри", - додав він.
Адвокат також заявив, що його підзахисний воював в АТО, захищав Авдіївку, Мар'інку, Піски, Дослідне, Водяне та має нагороди.
Нагадаємо, що 15 липня  в Запорізькій області напали на машину інкасаторів і розстріляли її.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?