В Україні назвали єдину річ, за яку варто вибачитись перед Донбасом
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні назвали єдину річ, за яку варто вибачитись перед Донбасом

В Україні назвали єдину річ, за яку варто вибачитись перед Донбасом
Джерело:  online.ua

Українцям немає за що вибачатися перед Донбасом, як це пропонує народний депутат Надія Савченко, оскільки не українці розв'язали криваві події у регіоні, а єдине, за що треба вибачитись — що АТО не була розпочата раніше.

Про це заявив відомий український блогер Ярослав Матюшин в інтерв'ю ONLINE.UA.

«Я хочу нагадати, що перші озброєні люди на вулицях ДОнбасу, в тому числі й Маріуполя, з'явилися з того боку. Вони почали захоплювати будівлі, ставити блокпости, вбивати проукраїнських активістів, різати їм животи, кидати людей у підвал, гвалтувати діівчат», — нагадав він.

Також Матюшин пригадав, що «Петро Порошенко був обраний президентом 25 травня, 7 червня в нього була інавгурація, і (не одразу, — ONLINE.UA) після інавгурації він почав бойові дії (антитерористична операція на Донбасі була оголошена в квітні 2014 року в.о. президента Олександром Турчиновим, але наступ сил АТО з метою звільнення захоплених територій почалося за Порошенка, — ONLINE.UA)».

«До цього там, на шлягу цих от "неввічливих людей", встало лише кілька добробатів. Це була реакція, це була відповідь. Треба чудово розуміти, що, якби не прийшли ті люди зі зброєю, то жодної нашої ракції, жодної АТО не було б. Була б далі мирна Україна, і усі питання вирішувались би у політичному дискурсі, як вони зазвичай вирішувались», — переконаний він.

За словами блогера, йому, як мешканцю Маріуполя, зовсім не варто вибачатися за обстріл рідного міста з «Градів», який стався у січні 2015 року внаслідок чого загинули 38 людей.


«Як взагалі надія собі це уявляє? Ми зараз точно знаємо, що стріляли "Гради" з-під Саханки. Саханка — це таке село під Маріуполем, яке зараз знаходиться під контролем ДНР. Це як прийти туди, у Саханку, до їхнього артбатальйону, і сказати: хлопці, вибачте, що після вашого обстрілу в нас загинуло лише 38, а не 50 людей. Як ви взагалі це собі уявляєте? Які н***р вибачення? Про що ви?» — резюмував Матюшин.


Повний текст інтерв'ю

читайте на ONLINE.UA: Є єдина прийнятна умова миру на Донбасі — блогер Ярослав Матюшин

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?