Постпред України в ООН розповів, як бойовики ДНР-ЛНР використовують дітей для війни
Категорія
Події
Дата публікації

Постпред України в ООН розповів, як бойовики ДНР-ЛНР використовують дітей для війни

Постпред України в ООН розповів, як бойовики ДНР-ЛНР використовують дітей для війни

Бойовики ДНР і ЛНР на Донбасі  створюють табори і навчають дітей користуватися зброєю і вести розвідувальну діяльність, повідомив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ООН.
"Згідно з даними міністерства оборони України, 39 будівель шкіл, дитячих садків та інших дитячих закладів на тимчасово окупованих територіях України використовуються підтримуваними Росією незаконними збройними групами в військових цілях. Вони перетворюють ці об'єкти в бараки, укріплені військові форпости, склади зі зброєю та боєприпасами", - розповів дипломат.
За його словами, у багатьох випадках "підтримувані Росією сепаратисти використовували шкільні двори як артилерійські і мінометні позиції".
Посол України зазначив, що в травні в десяти кілометрах від Донецька спостерігачі ОБСЄ бачили дитину приблизно 12-14 років, одягненого в камуфляжну форму, з автоматом АК-47 в руках.
Нагадаємо, що на окупованому Донбасі  бойовики ЛНР видали черговий фейк про польських найманців, які нібито служать в лавах ЗСУ  і змушують місцевих жителів на камеру говорити гидоти про президента Росії Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?