Гучна відставка в Кабміні: з'явився цікавий момент
Категорія
Політика
Дата публікації

Гучна відставка в Кабміні: з'явився цікавий момент

Гучна відставка в Кабміні: з'явився цікавий момент
Джерело:  online.ua

Звільнення заступника міністра інформаційної політики Тетяни Попової, яка заявила про свій відхід з Кабміну «на знак протесту», домагалися багато провідних блогерів та громадських діячів України, аргументуючи це, серед іншого, бездіяльністю самого міністерства і атаками Попової на сайт «Миротворець».
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Зокрема  відомий український блогер Ярослав Матюшин в інтерв'ю ONLINE.UA заявляв, що «Мінстець («народна» назва Міністерства інформполітики за іменем керівника відомства Юрія Стеця - Ред.) два роки взагалі не робив абсолютно нічого».
«Коли людина нічого не робить - вона не помиляється і не шкодить. Але в останні два-три місяці він так завзято згадав про те, що він є, і треба своє існування якось виправдати, що шкодити почав наліво і направо», - заявляв Матюшин.
Також блогер передав «Мінстецю привіт» і побажав йому «самозабанитися».
«Взагалі, треба розпустити його, як і Міністерство культури. Тому що, розумієте, абсурд цієї ситуації - є Тетяна Попова (заступник голови Мінінформполітики, - ONLINE.UA), яка напорола абсолютної х * рні, яка абсолютно некомпетентна людина (я бачив її інтерв'ю, мої друзі-журналісти робили, і я подивився від і до, всю годину двадцять, я зрозумів, що вона - абсолютно некомпетентна людина), вона напорола відвертої х * рні», - підкреслив він.
За словами Матюшина, коли Попову почали «тикати через соцмережі носом, як цуценя, що напаскудило, в цю х * рню, вона почала огризатися і обзивати нас порохоботами».
«Це людина, яка є заступником Стеця, кума Порошенка. Я не можу зрозуміти, Мінстець, він взагалі на кого працює? В принципі, наступною стадією ви можете з'їздити на майстер-клас на Перший канал в Москву, буде відмінно. Я думаю, що вам навіть квитки оплатять туди і назад. Я вважаю, що створення цього органу було помилковим, серйозно», - резюмував він.
Крім того, різку критику на адресу міністерства висловлював і інший провідний український блогер - Горький Лук.
У своєму інтерв'ю ONLINE.UA він заявляв, що основний масив інформаційної війни ведуть "блогери-ланселоти", при тому, що в країні є відповідне міністерство.
"Люди працюють. Вони не те, що працюють - вони воюють. Війна і робота - це різні речі. Робота оплачується, а війна - ні. Це тебе вбили, або ти вбив. І, все-таки, ряди рідшають. Тобто не можуть люди на собі постійно тягнути цей вал відповідальності, роботи, при цьому існує в країні Міністерство інформаційної політики, яке, я не знаю, чим зараз зайняте. Але мене, дійсно, ноги не тримають. Тобто, я намагаюся, як можу, але це вічно не триватиме. Тому я говорив, що повинні створюватися цивільні кластери. Це групи людей, які будуть самостійно створювати контент і поширювати його. Тільки так, ніяк інакше", - підкреслив Горький Лук.
Також варто нагадати, що раніше на сайті петицій президента України з'явився заклик до звільнення Попової за «антиукраїнську політику щодо України", а також за те, що вона зуміла «добитися того, чого не могли добитися два роки ні ФСБ, ні проросійські бойовики - закриття сайту "Миротворець".
«Більш того, заяви Попової повністю повторюють заяви МЗС Росії, що ставить під сумнів відданість українському народові», - говорилося в тексті петиції.
Як повідомляв ONLINE.UA, Тетяна Попова була одним з учасників скандалу навколо "Громадського", яке оприлюднило репортаж російської журналістки Юлії Полухіної із зони бойових дій і "засвітило" позиції сил АТО на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?