Все, що потрібно знати про Мінстець: відставка в міністерстві розбурхала соцмережі
Категорія
Політика
Дата публікації

Все, що потрібно знати про Мінстець: відставка в міністерстві розбурхала соцмережі

Все, що потрібно знати про Мінстець: відставка в міністерстві розбурхала соцмережі
Джерело:  online.ua

Гучна  заява про відставку, озвучене заступником міністра інформаційної політики Тетяною Поповою, викликала великий резонанс в соціальних мережах: багато відомих блогерiв і звичайних українців радіють такому кроку чиновниці, яка стала однією зi співавторів скандалу навколо сайту «Миротворець».
Про це повідомляє ONLINE.UA.
«Я покидаю уряд. Не згодна з атаками на журналістів і свободу слова з боку окремих політиків і політичних організацій. Не можу прийняти відсутність відповідної реакції на ці атаки. В знак протесту покидаю Кабмін і продовжу відстоювати, як громадянин і волонтер, ідеї Майдану, свободу і демократію. Я продовжу боротися за все, за що воюють наші патріоти на фронті», - йдеться в заяві Тетяни Попової, опублікованiй в її Facebook.
У своєму коментарі цієї заяви блогер Олександр Довгий лаконічно написав: «Все, що потрібно знати про #МінСтець» і додав цитату з заяви Попової про її незгоду з атаками на журналістів.
Варто зазначити, що свого часу Попова виступала проти публікації сайтом «Миротворець» списку журналістів, які отримали «акредитацію» на територіях, окупованих бойовиками ДНР-ЛНР.
«Попова пішла у відставку! От уже воістину доброго ранку, золоті», - написала у своєму Facebook відомий блогер Катерина Золотарьова.
У коментарі до її повідомленням Геннадій Єфименко зазначив: "Ось тільки не зрозуміло, яким саме патріотам вона збирається допомагати надалі. Тому що, судячи з її поста, можна зробити припущення про вибір між ОРДЛО і Росією".
Також сама Золотарьова зазначила: "Головне - вона стала асоціюватися з явно антиукраїнською і непрофесійною поведінкою. Буде і далі займатися тим, чим збирається - будь ласка. Але вже як мінімум не на державній посаді з доступом до купи всього. Головний висновок з цього всього: суспільний резонанс працює. Ось що важливо".
Кримськотатарський активіст Айдер Муждабаев на своєму Facebook також прокоментував резонансну новину: "Трохи про боротьбу за свободу слова. Пам'ятаю, коли мова йшла про те, що держава повинна допомогти вигнаному і пограбованому кримськотатарському телеканалу ATR встати на ноги в Києві і продовжити мовлення на Крим для залишеного в заручниках народу, Тетяна Попова порадила кримським татарам шукати спонсорів. А я їй зараз пораджу знизити пафос. Вона колишній зам Стеця, а не герой".
Тетяна Макурiна також додала: "Колишній неуспішний зам".
У свою чергу, координатор групи «Інформаційний опір», народний депутат Дмитро Тимчук в своєму Facebook написав: «нешанована Тетяна Валеріївна! Так, як напаскудили ви в інформаційній сфері України за час перебування на своїй посаді (будучи, до речі, 100% -й рекламщицею і не маючи ніколи до журналістики жодного відношення), напевно, не паскудив ніхто».
«На вашій совісті (хоча про що я? Яка до біса совість у Попової?) - прямі сливи інформації про дії сил АТО путінським шавкам через настільки підтримувані вами «незалежні ЗМІ». На вашій совісті - гноблення після невдалих спроб використання в особистих цілях волонтерських інформаційних проектів, а також цькування патріотичних ресурсів. На вашій совісті - повний провал інформаційної політики України під час війни, в тому числі «інформаційної», з настільки могутнім противником, як Росія», - гнівно зазначив депутат.
Тимчук саркастично додав також: «Низький вам уклін за те, що ви нарешті вирішили перестати паскудити нашій державі з висоти свого чиновницького крісла. Якщо, звичайно, ви не повторите подвиг вашого шефа Ю.Стеця, який теж вельми давно «подав у відставку», красиво пропіарився, та тільки так в цю відставку і не відправившись».
«Я не тримаю на вас зла за те, що особисто ви рік тому організували цькування в ЗМІ на мене («агент ФСБ»і ін.). Мені на це наплювати. Але мені не байдуже те, що саме ви використовували нинішню війну з РФ в особистих, корисливих цілях. І я щиро сподіваюся, що ваша відставка розв'яже руки правоохоронним органам, які «соромляться» чіпати високих чиновників. В цьому ми обіцяємо їм повне сприяння - а «досьє» ваших оборудок є, будьте спокійні», - резюмував депутат.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  стало відомо про цікавий момент, пов'язаний з відставкою Тетяни Попової.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?