Скандальні заяви Савченко: в Україні висунули гучну версію
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандальні заяви Савченко: в Україні висунули гучну версію

Скандальні заяви Савченко: в Україні висунули гучну версію
Джерело:  online.ua

Гучні заяви народного депутата Надії Савченко про голодування

, які супроводжувалися популістськими докорами на адресу української влади, все більше нагадують фарс, а за її словами все більш помітною стає фігура Віктора Медведчука, кума президента РФ Володимира Путіна.


Таку думку в статті для ONLINE.UA висловив політичний експерт Євген Магда.


«Савченко і її ляльководи (їх наявність стає все більш очевидною) проігнорували той факт, що українська сторона пропонує обмін за формулою 50 сепаратистів на 25 українських громадян, але в ОРДЛО від нього відмовляються давно і наполегливо», - вважає він.


На думку експерта, «заклик першими відпускати полонених (бойовиків), щоб спровокувати у відповідь дії бойовиків, вражає своєю короткозорістю».


«Оголошення голодування заради боротьби за звільнення полонених віддає фарсом. Коли Савченко оголошувала його в російській в'язниці, це сприймалося як прояв сили духу, багато в чому сприяло її перетворенню на символ опору України російській агресії. Але оголошення голодування на прес-конференції в центрі Києва, на телевізійні камери, з потоком докорів на адресу української влади (переважно популістського спрямування) - фарс, причому низькопробний», - переконаний Магда.


Він підкреслив, що, оголошуючи свою заяву, Савченко, «плутаючи поняття "анклав" і "конклав", зачитала з папірця формулу хитромудрої конституційної реформи, за якою дуже добре помітні юридичні напрацювання Віктора Медведчука».


«Знайомство з ним Надія заперечує, що цілком може бути правдою. Співпрацювати чи ні з босом "Українського вибору" - особистий вибір кожного парламентарія, однак просувати свідомо популістські пропозиції, щонайменше, безвідповідально», - зазначив експерт.


У той же час він припустив, що «шарахання Надії Савченко має і позитивний ефект».


«По-перше, воно демонструє актуальність давньої істини "Не сотвори собі кумира". По-друге, показує, що люди, які є операторами поведінки Савченко, поспішають, прагнуть прискорити процес розгортання в Україні потужної політичної кризи. Вона, за здоровим глуздом, не тільки дешевше повномасштабного наступу бойовиків на Донбасі, а й менше вдарить по іміджу Росії в світі. Гібридна агресія проявляється і в подібних формах, про це необхідно пам'ятати», - міркує експерт.


Він додав також, що «судячи з усього, під час перебування Савченко в ув'язненні її тюремники прорахували її психотип, а потім вміло напхали її спеціально підібраною інформацією, таким була асиметрична відповідь на перетворення української військовополоненої на символ опору російській агресії і наростаючий тиск з боку цивілізованого світу з вимогою звільнити Надію».


«Після повернення до Києва її оточили правильно підібраними і непомітними радниками, що дозволяють забезпечувати "тонке налаштування" політичних заяв. Результат - у наявності», - резюмував він.


Більше

читайте в статті Євгена Магди для ONLINE.UA - Вони поспішають: хто стоїть за спиною у Савченко

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?