СБУ показала, хто воює на Донбасі: відео із затриманим бойовиком
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ показала, хто воює на Донбасі: відео із затриманим бойовиком

СБУ показала, хто воює на Донбасі: відео із затриманим бойовиком

Співробітники Служби безпеки України затримали на Донбасі двох бойовиків ДНР і ЛНР, один з яких виявився найманцем, який приїхав воювати з однієї з країн Закавказзя.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр СБУ.
Один з бойовиків був затриманий під час спроби перетину лінії розмежування, коли намагався потрапити на контрольовану Україною територію в районі Станиці Луганської.
"Під час обшуку затриманого правоохоронці виявили паспорт громадянина однієї з закавказьких країн, міграційну картку, видану відповідною службою РФ, і військовий квиток терористичної організації "ЛНР", - відзначили в спецслужбі.
За словами самого затриманого, він був завербований навесні 2014 року під час перебування в анексованому Криму і за цей час він встиг побувати в різних збройних формуваннях ЛНР.
У найманця були виявлені рапорти інших бойовиків з описом його "подвигів" під час зіткнень з українськими військовими.
Сам найманець в "званні майора" деякий час обіймав посаду командира одного з взводів угруповання "Привид".


Тим часом в Краматорську був затриманий бойовик ДНР, який «добровільно приєднався до незаконного збройного формування, з травня 2014 по січень 2015 року зі зброєю в руках чергував на блокпостах в окупованих Макіївці і Донецьку».
Пізніше бойовик, побоюючись за власне життя, покинув псевдореспубліку і переховувався від правосуддя у родичів.
Як повідомляв ONLINE.UА, раніше бойовики ЛНР видали барвисту розповідь про «звірства польських найманців».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?