У прихильників "Новоросії" в Донецьку почалися великі проблеми - журналіст
Категорія
Україна
Дата публікації

У прихильників "Новоросії" в Донецьку почалися великі проблеми - журналіст

У прихильників "Новоросії" в Донецьку почалися великі проблеми - журналіст
Джерело:  online.ua

В окупованому бойовиками Донецьку

сепаратистам і російським найманцям забороняють відгули і відпустки, а замість цього змушують здавати по кілька відер фруктів в якості оброку, розповів український журналіст Роман Бочкала.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.


"Тільки що був сеанс зв'язку з Донецьком. Новини такі. У лікарнях повно поранених. Маревні кавалерійські наскоки на авдіївську промку даються взнаки. Гостра нестача ліків", - зазначив журналіст.


"Для частин, розквартированих на дачах під Донецьком, введений оброк. Кожен боєць-сепар і наймана російська шушваль повинні здати по кілька відер фруктів. Ходять збивають грушки-яблучка у місцевих. Варять з них компот для поранених бойовиків. Заборонені відгули, відпустки, звільнення", - додав він.


За його словами, тих, хто намагається дезертирувати, ловлять, штрафують і повертають назад на передову.


"Один вояка вирішив відвалити. Не дали. Напився з горя. Знайшли його несвідомого, привели до тями, відмили і відправили назад. А щоб не кортіло, вирахували із зарплати, розміром 15000 рублів, 800 руб. І йди гинь. За Путіна, за "Новоросію", за "Новосирію", за московське православ'я, за "русскій мір"... Коротше, маса причин не повернутися живим з безглуздої бійні", - резюмував Бочкала.


Раніше українська розвідка дізналася, що

серед бойовиків ДНР зростає кількість випадків відмови від виконання поставлених завдань

: в одному з підрозділів при перевірці бойової готовності у стрій вийшли лише 6 військовослужбовців з 25.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?