Українських реформаторів спіймали на вірі в стереотипи: з'явився цікавий приклад
Категорія
Політика
Дата публікації

Українських реформаторів спіймали на вірі в стереотипи: з'явився цікавий приклад

Українських реформаторів спіймали на вірі в стереотипи: з'явився цікавий приклад
Джерело:  online.ua

Мандрівник і блогер Євген Іхельзон

впевнений, що українські політики, які згадують про економічне диво Сінгапуру, вірять в стереотипи і не помічають очевидних труднощів.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


«У нас люди вірять, що Сінгапур - велика процвітаюча країна, що можна побудувати таку країну, як Сінгапур, якщо просто виконувати якісь механічні дії. Всі наші діячі-реформатори, які читають Лі Куан Ю (перший прем'єр-міністр незалежного Сінгапуру - Ред.)», - переконаний мандрівник.


За його словами, цей стереотип почав набирати обертів, «коли Порошенко порадив трьох своїх друзів посадити, та й Азаров ще цитував Лі Куан Ю (президент України Петро Порошенко цитував його слова при призначенні генпрокурора України Віталія Яреми в 2014 році: "Почніть з того, що посадите трьох своїх друзів, ви точно знаєте, за що, і вони знають, за що", - ONLINE.UA)».


«А потрібно розуміти, що в 1965 році, коли Сінгапур отримав незалежність, в країні ВВП на душу населення був у три рази вище, ніж в СРСР. Тобто на той час, коли почалося "велике економічне диво", вони вже нормально жили, це не були задвірки планети, як наші люди думають», - додав він.


Іхельзон переконаний, що «задвірки планети - це тут, у нас, між Європою і Росією, незрозуміло що».


«Сінгапур - це диктатура. Хочете копіювати Сінгапур - країну, де страчують за наркотики, застосовують тілесні покарання за невеликі правопорушення? Ми готові взагалі до подібного?» - резюмував він.


Більше

читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: У нас тут задвірки планети, між Європою і Росією - мандрівник Євген Іхельзон

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?