Стало відомо про загибель російського військового в Таджикистані
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо про загибель російського військового в Таджикистані

Стало відомо про загибель російського військового в Таджикистані
Джерело:  BBC

У Таджикистані під час бійки вбили російського військовослужбовця, який проходив службу за контрактом в місті Курган-Тюбе Хатлонської області на 201 військовій базі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
За попередніми даними, російський військовий-контрактник був убитий в результаті бійки в одному з розважальних закладів міста. Повідомляється, що між ним і місцевими жителями сталася словесна перепалка, яка переросла в бійку.
«Інцидент стався на побутовому ґрунті. За фактом загибелі солдата заведено кримінальну справу. Розслідуванням справи займається спільно командування бази і правоохоронні органи Таджикистану», - заявив офіційний представник Центрального військового округу Росії Ярослав Рощупкин.
Видання "Азія-Плюс" з посиланням на джерела в правоохоронних органах Таджикистану повідомило, що убитий 40-річний старший сержант Олексій Буенков.
"Радіо Озоді" з посиланням на одного з офіцерів 201-ї РВБ в Курган-Тюбе передає, що вбивство сталося в ресторані "Карина", де між російським військовослужбовцем і місцевою молоддю сталася сварка, в результаті якої він був убитий.
Військова база 201-ї мотострілецької дивізії в Таджикистані - найбільша база російських збройних сил за межами Росії і одна з найбільших в Центральній Азії. Її підрозділи розташовані в Душанбе і Курган-Тюбе.
Раніше в мережі з'явилися фото нової військової бази Росії, яку будують в Ростовській області, в 50 кілометрах від українського кордону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?