У Росії розгорається епідемія смертельної хвороби
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії розгорається епідемія смертельної хвороби

У Росії розгорається епідемія смертельної хвороби

У Росії розростається епідемія смертельної хвороби - сибірської виразки, яку виявили у 23 мешканців Ямало-Ненецького автономного округу, мінімум 10 з них - діти.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс».
"Міністр охорони здоров'я РФ Вероніка Скворцова озвучила інформацію, що збудник сибірки виявлено у 23 осіб", - повідомила прес-секретар губернатора ЯНАО Наталія Хлопунова.
Також вона додала, що важкого стану немає ні у кого з хворих, 19 осіб перебувають у стані середньої тяжкості, серед них десять дітей.
Відзначимо, що напередодні стало відомо про виявлення збудника сибірки у 20 осіб, серед яких були вісім дітей.
12-річний хлопчик помер.
Додамо, що 25 липня в Ямальському районі було введено карантин у зв'язку із загибеллю оленів від сибірської виразки.
Загалом загинуло близько 2,3 тисяч тварин.
Довідка ONLINE.UA: сибірська виразка - особливо небезпечна інфекційна хвороба людини, а також тварин усіх видів. Хвороба у людини протікає блискавично, переважно в карбункульозній формі.
Характеризується інтоксикацією, запаленням шкіри, лімфатичних вузлів і внутрішніх органів.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Одеській області був виявлений збудник африканської чуми свиней, який може бути небезпечний і для людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?