ЗМІ дізналися про скандальне призначення в українській владі
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ дізналися про скандальне призначення в українській владі

ЗМІ дізналися про скандальне призначення в українській владі
Джерело:  apostrophe.ua

Новим керівником компанії "Укравтодор" може стати  екс-міністр транспорту Польщі Славомир Новак, який раніше оскандалився з купівлею дорогих швейцарських годинників і змушений був через це покинути свій пост на Батьківщині.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Апостроф".
Відзначимо, що, відповідно до джерел ЗМІ, конкурс на заміщення посади глави "Укравтодору" не був оголошений, тобто Новак, ймовірно, буде призначений на посаду вже в серпні і з порушеннями. Адже згідно з постановою уряду №777, на "Укравтодор" поширюється вимога призначати керівника за результатами конкурсу.
Нагадаємо, що в 2013 році Новак зі скандалом покинув пост міністра транспорту Польщі. Журналісти польського видання Wprost "розгледіли" на руці чиновника годинник Maxi Marine Chronometer швейцарської фірми Ulysse Nardin. Вартість годинника оцінили мінімум в 17 тисяч злотих (близько $5,5 тис.). Крім того, ЗМІ звинуватили Новака в надмірно тісних контактах з бізнесом.
Згідно з польським законодавством, чиновники зобов'язані декларувати майно, вартість якого перевищує 10 тис. злотих (близько $3,5 тис.). Новак у своїй декларації годинник не вказав. У зв'язку з цим прокуратура висунула йому звинувачення. Чиновник своєї провини не визнав, але у відставку пішов добровільно.
Раніше дорогий швейцарський годинник помітили на руці у президента РФ Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?