Українцям змінили правила купівлі та продажу валюти
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українцям змінили правила купівлі та продажу валюти

Українцям змінили правила купівлі та продажу валюти

Національний банк України

прийняв постанову, згідно з якою українці зможуть купувати і продавати валюту на суму до 150 тисяч гривень без паспортів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нацбанку.


Постанова Правління НБУ № 364 "Про внесення змін до Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України" ухвалена 2 серпня 2016 року.


У Нацбанку відзначили, що до сих пір фізична особа, яка мала намір здійснити покупку, продаж або обмін іноземної валюти на будь-яку суму, мала надати документ, що засвідчує особу і її резидентність.


"Довгий час населення продає банкам більше валюти, ніж купує. У січні-липні 2016 чиста покупка банками валюти у населення досягла 1,9 млрд дол. З огляду на стабілізацію ситуації на валютному ринку правління НБУ вважає за можливе лібералізувати вимоги до проведення валютообмінних операцій фізичними особами", - йдеться в повідомленні НБУ.


З 10 серпня 2016 року, коли постанова № 364 набуде чинності, фізичні особи зможуть проводити обмін валют на суму до 150 тисяч гривень в еквіваленті без надання документів.


Вимога надання документів при здійсненні операцій на суму понад 150 тис. грн. залишилася відповідно до законодавства України про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму.


Раніше повідомлялося, що

Національний банк України зберіг прогноз інфляції на 2016 рік на рівні 12%

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?