Гройсман отримав листа від в'язня Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Гройсман отримав листа від в'язня Кремля

Гройсман отримав листа від в'язня Кремля
Джерело:  online.ua

Українець Станіслав Клих, якого незаконно утримують в російському СІЗО, написав листа прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману, повідомив заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
"Отримали листа від нашого політв'язня Станіслава Клиха, який утримується в Чечні. У СІЗО-1 в Грозному немає телевізора, тому він відрізаний від інформації про те, що відбувається в Україні і світі", - написав він.
У листі Клиха йдеться: "Прошу Вас вжити заходів для прискорення переговорного процесу з обміну осіб, які незаконно, всупереч всім нормам міжнародного права, утримуються в місцях позбавлення волі в Російській Федерації. З огляду на можливості Генерального консульства України в м. Ростов-на-Дону прошу знайти можливість передати на баланс СІЗО-1 м. Грозний телевізор, оскільки я позбавлений можливості отримувати інформацію про події".



У свою чергу Пєтухов зазначив, що українцям в російських СІЗО забороняють читати пресу, обмежують листування. Також до них не пускають українського консула.


"Ще в червні 2016 року ми звернулися до Міністерства юстиції РФ з проханням надати документи у справі Клиха для вивчення. На жаль, відповіді поки не отримали", - резюмував заступник міністра юстиції України.


Раніше колишній політв'язень Геннадій

Афанасьєв, якого в серпні 2014 року незаконно заарештувала окупаційна влада в Криму і утримувала в російському СІЗО, розкритикував пропозицію Надії Савченко зі звільнення всіх полонених бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?