США показали новітні винищувачі, готові до боїв: опубліковані фото
Категорія
Світ
Дата публікації

США показали новітні винищувачі, готові до боїв: опубліковані фото

США показали новітні винищувачі, готові до боїв: опубліковані фото
Джерело:  Defense News

У США

оголосили про прийняття на озброєння новітніх винищувачів п'ятого покоління F-35As - перша ескадрилья вже надійшла в Військово-повітряні сили і готова до виконання бойових завдань.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Defense News.


Командувач бойовими операціями ВПС США генерал Герберт Карлайл повідомив американському Конгресу, що літаки досягли стану "початкової бойової готовності".


Цей етап означає, що США можуть відправити свою першу групу F-35 з бази в штаті Юта для виконання бойових операцій в будь-якій точці світу.


Щоб досягти етапу "початкової бойової готовності", необхідні як мінімум 12 боєздатних літаків, здатних до глобального розгортання і забезпечення "основної безпосередньої авіаційної підтримки, захисту повітряного простору та знищення ворожих місій ППО".


Крім того, необхідно достатньо пілотів, обслуговуючого персоналу і устаткування для підтримки підрозділу.


У найближчі роки ВПС США мають намір прийняти на озброєння 1763 таких літаків, які почала виробляти компанія Lockheed Martin на замовлення Пентагону 15 років тому.


При серійному виробництві вартість кожного з них складе приблизно 100 млн. доларів. Очікується, що винищувачі F-35 відправляться і в Європу - місцем їх постійної дислокації стане база Королівських ВПС в графстві Суффолк, в Великобританії.


Як повідомляв ONLINE.UA,

раніше Військово-морський флот США оголосив про прийом на озброєння новітніх екскадренних міноносців

.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?