У Росії випустили "імперську" монету з Києвом: з'явилися фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії випустили "імперську" монету з Києвом: з'явилися фото

У Росії випустили "імперську" монету з Києвом: з'явилися фото
Джерело:  Банк Росії

Центральний банк Росії випустив пам'ятну монету з недорогоцінних металів номіналом 5 рублів із зображенням української столиці Києва.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Банку Росії.
"Чотирнадцять монет з недорогоцінних металів номіналом 5 рублів випускаються в серії «Міста-столиці держав, звільнені радянськими військами від німецько-фашистських загарбників», - йдеться в повідомленні.
Серед міст, зображених на монетах, крім української столиці, є також Белград, Берлін, Братислава, Будапешт, Бухарест, Вільнюс, Відень, Варшава, Рига, Прага, Кишинів.
На монеті із зображенням Києва - скульптури меморіального комплексу «Пам'ятник-музей визволителям Києва», внизу є напис - «6 листопада 1943 р».


Монети випускаються в рамках емісійної програми. Тираж серії складе 2 млн штук.
У Литві вже відреагували на випуск монет.
"МЗС Литви знає і звертає увагу на випущені Центральним банком Росії монети. У нас не виникає жодних сумнівів щодо ролі Червоної армії та її місця в історії Литви", - цитує політичного директора МЗС Литви Роландаса Качінскаса Новое время.
За його словами, в цей день "нацистську окупацію країни змінила радянська".
"Позицію Росії ми знаємо, і випуск монет тільки підтверджує, що Росія ще не готова до історичної правди про радянську окупацію", - додав Качінскас.
Раніше повідомлялося, що російські окупанти в Криму збираються влаштувати масштабне знесення так званих самобудів і знищити близько 30 тисяч будинків вже восени 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?