Відомий прихильник ДНР влаштував скандал в Європі: опубліковано відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Відомий прихильник ДНР влаштував скандал в Європі: опубліковано відео

Відомий прихильник ДНР влаштував скандал в Європі: опубліковано відео
Джерело:  Meduza

Британський пропагандист бойовиків ДНР і ЛНР Грем Філліпс

увірвався в приміщення берлінського видання Correctiv і влаштував там скандал.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Медузу.


Берлінське видання Correctiv поскаржилося в правоохоронні органи Німеччини на поведінку Філліпса, який 2 серпня разом з німецьким журналістом Біллі Сіксом увірвався в приміщення редакції, вимагаючи зустрічі зі співробітником видання Маркусом Бенсманном, який вів розслідування обставин катастрофи «Боїнга» МН17 на Донбасі в 2014 році. При цьому Філліпс і Сікс кричали «Брехлива преса!» і «Чому ви брешете?», вели відеозйомку і відмовлялися йти.


Вивести Філліпса і Сікса вдалося лише спільними зусиллями. Однак вони продовжили вести зйомку, використовуючи телескопічні штативи. Співробітники редакції викликали поліцію; пропагандист і його німецький колега поїхали лише після того, як прибула поліцейська машина.


Після інциденту співробітники Correctiv написали заяву в правоохоронні органи, поскаржившись на несанкціоноване проникнення в приміщення і на порушення недоторканності приватного життя за допомогою незаконної зйомки.


Філліпс підтвердив в Twitter, що справді приходив до редакції Correctiv. Він назвав матеріали видання «пропагандою в дусі Геббельса», але не пояснив причин візиту.



Раніше повідомлялося, що

в Ризі співробітниками латвійської поліції був затриманий співробітник пропагандистських телеканалів Russia Today і "Звезда" скандальний Грем Філліпс

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?