Переговори щодо Донбасу: стало відомо про нові результати
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори щодо Донбасу: стало відомо про нові результати

Переговори щодо Донбасу: стало відомо про нові результати
Джерело:  online.ua

3 серпня в ході переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську обговорили питання безпеки, звільнення заручників, відкриття контрольних пунктів в'їзду-виїзду, а також спрямовану на спостерігачів СММ ОБСЄ агресію з боку бойовиків на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарки Оліфер.
"Безпека залишається ключем до повноцінного вирішення політичних, гуманітарних та соціально-економічних проблем. Тривають систематичні обстріли з боку ОРДЛО, гинуть люди, руйнується інфраструктура. Основна передумова до врегулювання ситуації з безпекою - це повернення Україні контролю за українсько-російським державним кордоном", - написала Оліфер.
Також прес-секретар Кучми зазначила: "З великими труднощами ми продовжуємо роботу зі звільнення заручників. Представники ОРДЛО довгий час не давали інформації про місцезнаходження багатьох наших людей. Раніше вони стверджували, що у них знаходиться тільки 21 чоловік. Сьогодні представники ОРДЛО визнали, що в заручниках на непідконтрольній Україні частині Донбасу знаходяться 45 осіб. Загалом ми вимагаємо звільнення 107 незаконно утримуваних осіб. Також ми наполягаємо на всебічній участі Міжнародного Комітету Червоного Хреста в процесі звільнення людей, - мова йде і про допуск експертів МКЧХ до заручників, і про виявлення їх місцезнаходження".
"Україна в черговий раз загострила питання відкриття КПВВ в Золотому. Представники ОБСЄ підтверджують: немає причин, щоб не відкривати цей пункт пропуску, якого так потребують жителі Луганської області. На жаль, представники ОРЛО так і не надали чітких пояснень щодо причин, з яких вони блокують відкриття такого КПВВ", - продовжила вона.
"Також ми стурбовані випадками агресії щодо співробітників СММ ОБСЄ, які відбуваються на непідконтрольній Україні частині Донбасу. Спроби залякування і систематичні обстріли дронів ОБСЄ - пряма загроза базовим принципам Мінських домовленостей", - резюмувала Дарка Оліфер.
Як повідомляв ONLINE.UA, на минулому засіданні обговорювалися питання збільшення кількості обстрілів на Донбасі і систематичне недотримання Мінських угод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?