Штаб АТО заявив про найважливішу подію на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Штаб АТО заявив про найважливішу подію на Донбасі

Штаб АТО заявив про найважливішу подію на Донбасі

Російська сторона Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню (СЦКК) вперше підтвердила обстріл з боку бойовиків ДНР і ЛНР в зоні АТО на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.
"Українська сторона СЦКК повідомляє, що ситуація на лінії розмежування сторін залишається напруженою. Разом з тим, слід зазначити, що російські спостерігачі, які знаходяться в групах спостереження, вперше почали підтверджувати факти обстрілів з боку незаконних збройних формувань ОРДО/ОРЛО, в тому числі і з забороненого Мінськими домовленостями озброєння 152-мм ствольної артилерії і 120-мм і 82-мм мінометів. До вчорашнього дня вони цього принципово не робили", - йдеться в повідомленні.
У штабі АТО відзначили, що бойовики "вже настільки «дістали» всіх своїми протиправними діями", що російська сторона СЦКК початку підтверджувати порушення «режиму тиші» з боку сепаратистів.
"Крім цього, в результаті перевірки українською стороною СЦКК інформації про обстріл з 152-мм гармат 2 серпня 2016 міста Кадіївки (Стаханова) на території ОРЛО - встановлено, що такого обстрілу з боку ЗС України не було. Сподіваємося, матеріали щодо цього випадку найближчим час знайдуть своє відображення і в офіційному звіті СММ ОБСЄ в Україні", - заявив прес-офіцер української сторони СЦКК, підполковник Вадим Бакай.
Раніше повідомлялося, що за минулу добу в зоні АТО на Донбасі отримали поранення троє українських військовослужбовців, ще один був контужений.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?