Переговори по Донбасу: з'явилася важлива інформація про заручників бойовиків
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори по Донбасу: з'явилася важлива інформація про заручників бойовиків

Переговори по Донбасу: з'явилася важлива інформація про заручників бойовиків
Джерело:  online.ua

В ході  засідання Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі, яке пройшло 3 серпня, стало відомо, що бойовики утримують в заручниках більше українців, ніж визнавали раніше.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook першого заступника спікера Верховної Ради України Ірини Геращенко.


"Сьогодні представники ОРДЛО, нарешті, визнали, що містять ще більше 20 осіб зі списку тих, кого ми розшукуємо. Раніше ОРДЛО стверджували, що нічого не знають про долю цих людей, говорили, що в їх в'язницях тільки два десятка бранців. Отже, тепер ми будемо вимагати звільнити в першу чергу всіх, чиє місце утримання нам тепер відомо. Як мінімум, зараз це 45 українців. Інших заручників зі списку 107 (уточненого списку СБУ) повинні розшукати і встановити, де їх тримають", - написала Геращенко.


"У ці тижні ми в форматі Мінської групи і СБУ дуже ретельно працювали зі списками заручників і затриманих, і є певні пропозиції, щоб зрушити все з мертвої точки, - зазначила віце-спікер. - Також є певні надії, що до кінця серпня буде вирішене питання відкриття КПВВ "Золоте". На цьому наполягає ОБСЄ і українська сторона. Це б значно полегшило пересування людям, які найбільше потерпають від конфлікту, по обидва боки лінії зіткнення".


"Болюче питання, крім звільнення заручників, - безпека. Посилюються обстріли, в тому числі КПВВ... Сьогодні на КПВВ в Майорську куля снайпера потрапила в бронежилет прикордонника... На щастя, обійшлося без жертв. Але це неприпустимо, коли щодня порушують режим тиші - це блокує всі інші питання і дискредитує всі зусиля, - підкреслила Геращенко. - Те, що залежить від нас, ми намагаємося робити і реагувати швидко. Наприклад, під час відвідування КПВВ "Мар'їнка" минулого тижня, місцева влада пообіцяла мені встановити більше наметів, щоб люди не так страждали в чергах від спеки. Сьогодні це зроблено. Тепер там працює ще 8 додаткових накриття. Дрібниця начебто, але це важливо для людей".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представник Росії в контактній групі  Борис Гризлов пред'явив вимогу до української сторони щодо узгодження тексту закону про особливий статус Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?