Армія України зробила стрибок: волонтер привів яскраві приклади
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія України зробила стрибок: волонтер привів яскраві приклади

Армія України зробила стрибок: волонтер привів яскраві приклади
Джерело:  online.ua

Відомий  український блогер та волонтер Ярослав Матюшин  пояснив, що незважаючи на наявність величезної кількості проблем, за останні два роки українська армія здійснила величезний стрибок.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"В армії величезна кількість проблем, щоб ви розуміли. Нещодавно волонтерський десант виявив просто прямий саботаж в плані забезпечення продуктами. Але це вже абсолютно не та армія. За два роки їм вдалося зробити майже цивілізаційний стрибок, повірте мені. Це я спостерігав як польовий волонтер. Починаючи з того, що ми привозили, і хлопцям потрібно було все - від трусів до броні, касок і, само собою, їжі, ні одна ходка на передову не обходилась без їжі. Неважливо, що ми везли - обладнання, снарягу, амуніцію, шкарпетки, берци - все одно завжди у нас полбусіка було затарено їжею, тому що у хлопців було просто не налагоджено нічого, навіть логістика", - розповів волонтер.


Також він зазначив, що перші зміни на краще були помічені в квітні 2015 року. "Ми привезли партію ніштяків для однієї розвідроти під Талаковкою, в тому числі, привезли тушонку, сухі борщі, таке ось. Я зрозумів, що в нашій армії йдуть конкретні, тектонічні зрушення на краще, коли хлопці відмовилися від їжі. Вони попросили віддати дитячому будинку, тому що наш волонтерський центр ще трошки опікує один сиротинець. І зараз, взагалі, фактично ми вже не займаємося облаштуванням побуту", - підкреслив Матюшин.


"Раніше потрібно було все - поліетилен, гідробар'єр-плівка, щоб бліндажі зміцнити, душ, бочки, ну все, щоб облаштувати побут. Зараз цього нічого не просять, і основне, чим я займаюся - допомагаю їм лагодити машини легкові, які дали волонтери, тому що бронетехніку лагодить теж армія. А все-таки ті легкові їздять по передовій і часто потрапляють під обстріл. І великі інфраструктурні проекти, я ось зараз збираю на теплопріцел, який коштує $3900. Вже половина суми зібрана, ми рухаємося. У березні ми за три тисячі доларів зробили далекомір для морпіхів, крутий такий далекомір, на 10 км міряє. Це дуже нашій артилерії допомагає під Маріуполем", - пояснив блогер.


"Тобто, лагодження автомобілів і інфраструктурні проекти - це основне, чим, напевно, зараз займається більшість волонтерів. Хоча, подекуди є таке, що люди без берців або в старій формі, яка артикул 17-01, яка горить. Але, в тому числі, я вважаю, це заслуга волонтерського десанту, забезпечення армії зробило крок не те, що на два кроки вперед, воно на кілька років зробило крок", - резюмував Ярослав Матюшин.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Є єдина прийнятна умова миру на Донбасі - блогер Ярослав Матюшин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?