Доводиться кричати, що ми любимо противну пику Захарченко: одкровення жителів ДНР
Категорія
Політика
Дата публікації

Доводиться кричати, що ми любимо противну пику Захарченко: одкровення жителів ДНР

Доводиться кричати, що ми любимо противну пику Захарченко: одкровення жителів ДНР

Один з жителів  Донецька, тимчасово підконтрольного бойовикам так званої ДНР, 40-річний Василь анонімно розповів про життя в окупованому місті, яке порівняв з життям в КНДР.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на репортаж німецького видання Bild.


Василь живе в Донецьку з дружиною і двома дітьми, і, за його словами, після захоплення влади окупантами влітку 2014 року "життя стало набагато гірше", а через "численні військові об'єкти неможливо вільно пересуватися по рідному місту". "Фактично ми живемо за колючим дротом. Введено комендантську годину. Не працюють ні пошта, ні банки, не ходять потяги, не літають літаки", - відзначає він.


"Але найгірше - це те, що люди весь час живуть в страху за своїх рідних. Це страх нон-стоп", - зазначає місцевий житель, пояснюючи це тим, що проросійські бойовики влаштовують артобстріли прямо з міста, а потім кажуть, що по місту стріляє українська армія. - Тому ти ніколи не знаєш, чи всі родичі і друзі повернулися додому після робочого дня".


На думку жителя Донецька, життя після приходу окупантів стало відповідати його уявленням про життя в Північній Кореї. "Наприклад, як в КНДР, нам доводиться буквально марширувати строєм і кричати, як у нас все круто і як ми любимо нашого лідера Олександра Захарченко. Його противна пика висить в місті всюди і зустрічається у всіх газетах", - продовжує Василь.


Батьки Василя "працюють на держслужбі і практично нічого там не заробляють. Зате їх регулярно змушують ходити на демонстрації і протестувати проти України, за Росію". "Якщо вони відмовляться піти, їх викинуть з цієї роботи, - стверджує він. - Якщо я буду говорити те, що думаю, я ризикую бути заарештованим "міністерством держбезпеки". Це щось на зразок радянського КДБ".


Також житель Донецька пояснив, що так звана ДНР "функціонує під тотальним контролем Росії". Про місцеву владу він сказав: "Вони роблять все, що їм говорять їх господарі. Якщо їм кажуть провести демонстрацію, вони її проводять. Їм кажуть зібрати п'ять тисяч демонстрантів, і вони збирають". За його словами, життя в "республіці" все більше нагадує життя в Росії, правда на ще більш низькому рівні: "У нас є тільки російське ТБ, тільки російські гроші і практично тільки російська їжа".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  журналіст Денис Казанський розповів про життя бойовиків так званої ДНР в Донецьку через два роки після захоплення влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?