Як вижити в спеку: 12 продуктів, які врятують від зневоднення
Категорія
Здоров'я
Дата публікації

Як вижити в спеку: 12 продуктів, які врятують від зневоднення

Як вижити в спеку: 12 продуктів, які врятують від зневоднення
Джерело:  kitchenmag.ru

Від зневоднення наш організм страждає не тільки влітку, але саме зараз ця проблема дуже актуальна.

Lady.ONLINE.UA з посиланням на Kitchenmag пропонує вам список продуктів, які допоможуть впоратися зі зневодненням.


До речі, ми починаємо відчувати спрагу, коли організм вже зневоднений, тому варто завжди тримати під рукою склянку води і пити, навіть якщо не хочеться.


Врахуйте, що зневоднення негативно впливає на весь організм і призводить до збоїв в роботі нирок і серцево-судинної системи, викликає порушення мозкової діяльності і стрибки артеріального тиску.


Ось 12 продуктів, які допоможуть уникнути зневоднення



1. Кавун


Ви знаєте, що кавун на 91% складається з води і допомагає впоратися зі зневодненням. Але ми все ж нагадуємо, що зараз сезон цієї соковитої ягоди. Балуйте себе смачними смузі і салатами з кавуном.


2. Диня


Диня є ефективним засобом в боротьбі зі зневодненням. Їжте її як в натуральному вигляді, так і додавайте в закуски і десерти.



3. Селера


Стебла селери допоможуть утамувати спрагу і дадуть вам відчуття ситості за рахунок високого вмісту клітковини, не зашкодивши при цьому вашій талії. Ось уже 3 відмінних причини, щоб включити його в літнє меню.


4. Редис


Редис на 95% складається з води, так що сміливо додавайте його в літні салати або просто влаштовуйте собі корисний перекус з редису з хумусом або легким йогуртовим соусом.



5. Морква


Морква на 90% складається з води, але для підтримання водного балансу краще її їсти сирою, додаючи в салати і овочеві смузі.



6. Огірок


Рекордсмен за вмістом води - це, безумовно, огірок. Обов'язково введіть його в свій літній раціон, тим більше з ним виходять дуже смачні легкі закуски, салати і холодні супи.


7. Грейпфрут


Грейпфрут, крім насичення організму вологою, заповнить запаси вітаміну С, який ми активно втрачаємо на сонці, а також допоможе стабілізувати рівень цукру в крові, завдяки чому вам вже не захочеться зайвий раз перекушувати.


8. Болгарський перець


Болгарський перець, незалежно від кольору, містить велику кількість води, так що обов'язково додавайте його в улюблені літні страви.




9. Помідор


Помідори і від зневоднення організм захистять, і з вільними радикалами, які особливо активно утворюються під впливом сонця, допоможуть впоратися.


10. Брокколі


Особливу роль в літньому меню цей сорт капусти грає за рахунок високого вмісту води і вітаміну С.




11. Шпинат


Шпинат, як і брокколі, багатий не тільки вологою, але і вітаміном С, тому не втрачайте можливість підтримати свій організм, особливо в спеку, додавши молоді листочки шпинату в салат.


12. Полуниця


Не обмежуйте себе і додавайте її в салати, десерти або просто їжте на сніданок з натуральним йогуртом.


Нагадаємо, нещодавно  вчені назвали продукти, які скорочують наше життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?