Ще в одній країні зізналися, як їм сильно заважає жити Кремль
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще в одній країні зізналися, як їм сильно заважає жити Кремль

Ще в одній країні зізналися, як їм сильно заважає жити Кремль
Джерело:  online.ua

Експерт вірменського Центру політичних і міжнародних досліджень Рубен Меграбян заявив, що в складній геополітичній  ситуації у Вірменії  винна Росія, яка нав'язує їй колоніальні угоди.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Передачею енергетики і залізниці російським монополіям, Вірменії були нав'язані колоніальні угоди. Як наслідок, російські монополії блокують налагодження відносин з Іраном, забезпечення енергетичної незалежності Вірменії, використання її транзитного потенціалу (згідно з договорами, "Газпром" має право блокувати зовнішні джерела надходження газу і контролює обмін електроенергією, "Роснафта" може блокувати зовнішні джерела завезення нафтопродуктів у Вірменію, що разом означає контроль над енергетичною політикою країни і монопольне становище тут російських держкомпаній, - ONLINE.UA). Всі ці євразійські пута разом з "Газпромом" і "Роснафтою" повинні бути скинуті. Вони знищують країну", - зазначив політолог.
Меграбян підкреслив, що у Вірменії вже перестала функціонувати російська модель управління і зараз потрібно будувати сучасну країну.
"У Вірменії помер "постсовок" і не залишив нічого після себе. У Вірменії перестала функціонувати російська модель управління. Тепер все треба зачищати і будувати сучасну країну. А сучасна країна може бути тільки вільною, демократичною, ліберальною і правовою. І мова йде про всі сфери життєдіяльності суспільства та держави", - сказав він.


Нагадаємо,  вранці 17 липня групою озброєних осіб було захоплено будівлю полку ППС в Єревані. При цьому був убитий поліцейський і поранені чотири людини. Озброєна група зажадала звільнення координатора вірменської опозиційної громадської ініціативи "Установчий парламент" Жірайра Сефіляна, що знаходиться під арештом за звинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні зброї, а також відставки президента і уряду.
Більше  читайте в інтерв'ю Рубена Меграбяна на ONLINE.UA: Все дістало, на основі російських стандартів далі жити не можна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?