Стало відомо про безрезультатні переговори щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо про безрезультатні переговори щодо Донбасу

Стало відомо про безрезультатні переговори щодо Донбасу
Джерело:  Новини Донбасу

У середу, 3 серпня, в Мінську завершилися переговори Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, які не принесли бажаних результатів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Новости Донбасса".
Представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма не приїхав до Мінська вже вдруге поспіль, а проводив переговори через скайп.
Інший учасник Тристоронньої контактної групи, Віктор Медведчук, заявив про необхідність якнайшвидшого проведення виборів на окупованих територіях.
"Є різні підходи, і коли говорять, що треба спочатку забезпечити умови безпеки, ну це природно. Але до того, як проводити вибори, потрібно прийняти закон. Закон про вибори має прийняти Верховна Рада України. А щоб його внесли в зал Верховної Ради і проголосували, його треба узгодити. Тому, поки немає узгодження, немає прийняття закону, говорити про те, що причиною проведення виборів є безпека - я б сказав, що це перебільшений фактор. Тому що дійсно потрібно узгодити і прийняти закон, а потім говорити, що виборчу кампанію можна оголосити лише в умовах безпеки", - сказав Медведчук.
З вимогою надати особливий статус Донбасу і провести вибори виступили і представники ДНР і ЛНР.
За підсумками зустрічі члени ДНР в черговий раз звинуватили українську сторону в неконструктивній позиції і некомпетентності, а також заявили, що "тиші і миру не буде", поки не будуть вирішені питання про розведення сил.
Раніше народний депутат Надія Савченко заявила, що президент Петро Порошенко не має вести переговори з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?