Війна на Донбасі: з'явився тривожний прогноз розвідки
Категорія
Події
Дата публікації

Війна на Донбасі: з'явився тривожний прогноз розвідки

Війна на Донбасі: з'явився тривожний прогноз розвідки
Джерело:  online.ua

Українська розвідка заявила про загрозу наступу бойовиків на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ГУ розвідки Міноборони України.
"Виявлено ознаки підготовки противника до бойових дій на Донецькому і Слов'янському напрямках ("Світлодарський виступ"). В період 4-8 серпня ц.р. існує загроза активізації наступальних або рейдових дій з метою розширення підконтрольних територій", - заявили в розвідці.
"Протягом доби противник продовжував обстріл підрозділів сил АТО із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями 82 і 120-мм мінометів, а також 122-мм артилерійських систем. У зв'язку з проведенням в Мінську зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в Україні та діяльністю представників місії ОБСЄ на окремих ділянках лінії зіткнення, істотно знижена інтенсивність обстрілів в денний час доби", - відзначили в ГУР.
Також, за словами розвідників, бойовики продовжують відправляти свої ДРГ до позицій сил АТО.
"Відзначений вихід розвідувальної групи 9 окремого штурмового полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ВС РФ. Заплановано вихід диверсійно-розвідувальних груп в районах наступних населених пунктів: Майорська, Зайцевого, Авдіївки, Опитного, Пісок, Красногорівки, Мар'їнки", - йдеться в повідомленні ГУР.
Крім того, бойовики отримали підкріплення з Росії в вигляді боєприпасів.
"Працівниками Державтоінспекції зафіксовано прибуття з території РФ в н.п.Іловайськ залізничного ешелону в складі двох вагонів з протитанковими і протипіхотними мінами, шести - з боєприпасами, одного - з медикаментами, одного - з обмундируванням", - повідомили в розвідці.
Раніше один з ватажків так званої ДНР Денис Пушилін заявив, що якщо "українська влада не дотримуватиметься Мінських угод", то терористи відновлять великомасштабні бойові дії на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?