У Раді з'явився законопроект про визнання геноциду українців поляками
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді з'явився законопроект про визнання геноциду українців поляками

У Раді з'явився законопроект про визнання геноциду українців поляками

Позафракційний депутат Олег Мусій зареєстрував у Верховній Раді проект постанови, яким пропонує зробити 24 березня Днем пам'яті про українців - жертв геноциду, влаштованого Польщею в 1919-1951 роках.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook нардепа.
"Сьогодні я зареєстрував проект постанови про вшанування пам'яті жертв геноциду, вчиненого Польською державою щодо українців в 1919-1951 роках (№5012). Правда повинна бути вичерпною. Правда не може бути однобокою. Уроки історії повинні бути визубрені усіма. Це щеплення від повторень", - написав Мусій.
У проекті постанови сказано, що «кілька десятиліть українці Польщі страждали і гинули тільки за те, що вони були українцями, сотні тисяч депортованих, десятки тисяч убитих мирних українців - громадян Польської держави - гіркий підсумок Великопольського правління, заручниками якого чи не в першу чергу стали самі поляки».
Як говориться в проекті, в цей період «українці боролися за свою свободу на своїй землі, а поляки билися за чуже. Точне число жертв тих подій невідомо досі. Пам'ять про жертви 1919-1951 років чекає належного вшанування і сьогодні ».
Нагадаємо, раніше Сейм Польщі проголосував за резолюцію про встановлення 11 липня Днем пам'яті поляків, жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами ОУН-УПА в 1943-45 роках.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?