У Польщі зробили скандальний випад на адресу України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі зробили скандальний випад на адресу України

У Польщі зробили скандальний випад на адресу України

Спікер Сенату Польщі Станіслав Карчевський попередив, що в разі ухвалення Верховною Радою України постанови про визнання геноциду щодо українців, вчиненого поляками, то буде погано.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Польща.
За його словами, тільки розмови можуть дати надію на порозуміння з українцями на тему спільної історії. Спікер додав, що Польща повинна говорити правду про Волинську трагедію і ухвалення постанови польським парламентом було свідченням цього.
"Треба йти до істини. Ми зробили сміливий і рішучий крок, бо те, що зробили українці, було геноцидом", - сказав Карчевський.
Нагадаємо, у Верховній Раді України був зареєстрований проект постанови "Про вшанування пам'яті жертв геноциду, вчиненого Польською державою щодо українців в 1919-1951 роках".
Раніше повідомлялося, що Сейм Польщі проголосував за резолюцію про встановлення 11 липня Днем пам'яті поляків, жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами ОУН-УПА в 1943-45 роках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?