В Україні дали пояснення щодо нового посла Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні дали пояснення щодо нового посла Росії

В Україні дали пояснення щодо нового посла Росії
Джерело:  interfax.com.ua

Через триваючу агресію Росії на Донбасі Київ не може обговорювати кандидатуру нового посла РФ в Україні, заявив глава МЗС Павло Клімкін.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
"Сьогодні мова йде не про кандидатури або якісь конкретні речі, а про створення позитивної динаміки навколо всього контексту російської агресії, навколо всього, що відбувається на Донбасі", - сказав міністр.
За словами глави МЗС, в зв'язку з цим питання кандидатури нового російського посла в Україні не стоїть на порядку денному.
"Нам потрібна позитивна динаміка для того, щоб рухатися далі, а питання персоналій - це питання другорядне. Саме тому питання кандидатури нового посла не стоїть в пріоритеті нинішнього порядку денного", - резюмував він.
Нагадаємо, що 28 липня президент РФ Володимир Путін звільнив Михайла Зурабова від обов'язків надзвичайного і повноважного посла РФ в Україні, які він виконував з 5 серпня 2009 року. Замість нього тимчасово призначений Сергій Торопов. Комітет Держдуми з міжнародних справ на засіданні 29 липня підтримав кандидатуру Михайла Бабича на пост посла РФ в Україні.
Відомий журналіст і оглядач Віталій Портников вважає, що ситуація з ймовірним призначенням повпреда в Приволзькому федеральному окрузі Михайла Бабича новим послом Росії є приниженням України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?