У Путіна зробили гучну заяву щодо посла в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна зробили гучну заяву щодо посла в Україні

У Путіна зробили гучну заяву щодо посла в Україні
Джерело:  online.ua

У Кремлі вважають, що кандидатура Михайла Бабича на пост посла РФ в Україні, як і раніше, актуальна і проходить процедуру попереднього розгляду, заявив прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна", який цитує "Інтерфакс-Україна".
"Йдуть різні дипломатичні процедури попереднього погодження, які виконуються в режимі тиші. Російська сторона пропонувала і раніше пропонує відомий варіант", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи запропонує Москва нового посла РФ в Києві в зв'язку з повідомленнями про те, що українська сторона визнала кандидатуру Бабича неприйнятною.
Пєсков заявив, що РФ "як і раніше, пропонує призначити нового посла, це підхід до двосторонніх відносин".
"Водночас, якщо українська сторона приймає рішення про зниження рівня наших дипломатичних відносин та вважає за доцільне такий знижений режим дипломатичного спілкування, це вибір української сторони. Ми як і раніше є прихильниками і пропонуємо, щоб посол Росії був в Києві", - підкреслив прес-секретар Путіна.
Раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що через тривалу агресію Росії на Донбасі Київ не може обговорювати кандидатуру нового посла РФ в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?