Росія осоромилася з новим фейком про Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія осоромилася з новим фейком про Україну

Росія осоромилася з новим фейком про Україну
Джерело:  theins.ru

«Іспанський диспетчер» Карлос, зі слів якого російські ЗМІ повідомили про українські винищувачі, які він нібито побачив біля малазійського Boeing-777 на Донбасі перед його зникненням з радарів, «перетворився» на Людмилу Лопатишкіну, а потім і зовсім зник із соціальних мереж.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на theins.ru.
Як відомо, сторінка «іспанського диспетчера» в Twitter була заблокована через деякий час після публікації його «скандальних заяв», але пізніше цей же блог знову запрацював, але під ім'ям Людмили Лопатишкіної.
Користувач цього аккаунта, так само, як і «іспанський диспетчер Карлос», боровся з українською «хунтою» і поширював повідомлення прокремлівських ЗМІ, перемежовуючи їх безглуздими постами («безстрашна - дивиться», «розмалюю небо», «В 37-му отримав він»), що свідчить про те, що його вів - робот.
Пізніше «оновлений» аккаунт Лопатишкіної також зник з мережі.


Twitter "іспанського диспетчера", який перетворився на Ларису Лопатишкіну/Скріншот


Як відомо, «новина» про те, що «іспанський диспетчер Карлос, який вів Boeing-777, розповів, що за кілька хвилин перед тим, як лайнер зник з радарів, поруч з ним були помічені два українських винищувачі», поширив російський пропагандистський телеканал «Вести» 17 липня 2014 року, також цю новину подали Russia Today, «Росія-24», НТВ, «Перший канал», газета «Комсомольская правда», інформагентства «РІА Новини» і ІТАР-ТАРС тощо.


Варто відзначити, що пропагандистів не зупинило навіть те, що, за законами України, іноземні громадяни не можуть служити диспетчерами і «вести» польоти над територією країни.


Як повідомляв ONLINE.UA,

раніше в мережі брехню РосЗМІ про загибель Boeing-777 на Донбасі висміяли дотепною фотожабою

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?