Вбивство Шеремета: з'явилися нові подробиці розслідування
Категорія
Події
Дата публікації

Вбивство Шеремета: з'явилися нові подробиці розслідування

Вбивство Шеремета: з'явилися нові подробиці розслідування
Джерело:  online.ua

Стали відомі нові дані про розслідування убивства журналіста Павла Шеремета, машину якого підірвали в центрі Києва 20 липня: вибух був проведений за допомогою саморобної бомби, її склад продовжують вивчати фахівці американського ФБР.
Про це заявив начальник відділу Генпрокуратури України Андрій Шевченко, передає ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"Вибуховий пристрій був стаціонарним, тобто не тим, що перебуває на озброєнні, а саморобним", - сказав він.
У той же час він підкреслив, що елементи вибухівки до бомби були взяті з стаціонарних зразків.
Крім того, представник правоохоронних органів повідомив, що наразі ведеться перевірка кола осіб, які могли б приготувати подібний пристрій.
Також Шевченко повідомив, що представники ФБР, які допомагали українським експертам розслідувати вбивство Шеремета, поїхали додому і проводитимуть дослідження вибухівки в спеціалізованих лабораторіях, передає УНН.
"Оскільки у них більш сучасне обладнання, вони мають більший досвід у розслідуванні вибухів, вони проводять відповідні експертні дослідження в цей час відносно речовини, яка використовувалася в бомбі", - сказав він.
У той же час він додав, що співробітники ФБР разом з українськими колегами проводили додатковий огляд місця події і підірваного автомобіля.
Окремо Шевченко додав, що у слідства є достатня кількість відео, знятого камерами спостереження, встановленими на будинках навколо місця проживання Шеремета, в приватних фірмах, організаціях і магазинах.
Представник ГПУ зазначив, що, виходячи з отриманих кадрів, вдалося з'ясувати, що зріст підозрюваного чоловіка - 168-175 см, а його напарника - на 5 см нижче.
Водночас він визнав, що людей, які закладали вибухівку під машину журналіста, встановити не вдалося.
"Зараз вже допитано понад 500 свідків. Наразі більше 140 терабайт відео вилученого проглядається, обробляється. Відповідно до отриманої інформації ми дивимося, куди рухатися", - сказав Шевченко.
Як відомо, напередодні в мережі з'явилися кадри відеоспостереження, що зафіксували ймовірних вбивць Шеремета.
Раніше повідомлялося, що в МВС однією з головних версій вбивства журналіста розглядають бажання викликати конфронтацію суспільства з владою.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилося відео, на якому видно, як двоє людей закладають вибухівку в автомобіль Шеремета.
Нагадаємо, Національна поліція України пообіцяла винагороду в 200 тис грн за будь-яку інформацію щодо вбивства Павла Шеремета.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?