У ДНР зробили чесне зізнання про Росію: з'явився "документ"
Категорія
Події
Дата публікації

У ДНР зробили чесне зізнання про Росію: з'явився "документ"

У ДНР зробили чесне зізнання про Росію: з'явився "документ"
Джерело:  Новини Донбасу

На офіційному сайті так званого "Міністерства інформації ЛНР" з'явилася публікація під назвою "Про перекоси в адмініструванні або чому не можна допускати розформування Міністерства Інформації ЛНР", в якій заявляється про те, що їх "міністерство" буде ліквідовано через інтриги в керівництві ЛНР, а також визнали наявність куратора в  Російській Федерації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Новини Донбасу.
Як повідомляється на сайті відомства сепаратистів, їх робота блокувалася з 2015 року радником лідера бойовиків Ігоря Плотницького Родіоном Мірошником, якого в «Мінінформу ЛНР» називають людиною з числа «фсбшної гвардії». Після звільнення Мірошникова блокування роботи «міністерства» продовжилося силовими структурами так званої ЛНР.
«Працівників міністерства намагалися і намагаються використовувати в якості збирачів закритої інформації - але не на пособників хунти, казнокрадів або інших злочинців - а на представників оточення Владислава Юрійовича Суркова, які здійснюють допомогу ЛНР і найближчого кола спілкування Ігоря Плотницького. Більш того, це їм нерідко успішно вдавалося. З різних джерел, в руки Мінінформу потрапляли документи маріонеткового МГБ ЛНР, в яких містилися звіти для ФСБ РФ по тематичним запитам «Сурков», «Поляков», «Говорун» », - йдеться в повідомленні сепаратистів.
Серед важелів тиску на роботу «Мінінформу ЛНР» вказується висновок з підпорядкування відомства «ДТРК ЛНР» і фактичне закриття сепаратистського інтернет-ресурсу «Луганськ-1». Останній, згідно з повідомленням, опублікував документацію «МГБ-МВД ЛНР», яка компрометує вище політичне керівництво Росії. Також повідомляється про масові хакерські атаки на інформаційні ресурси бойовиків ЛНР за останні кілька тижнів.
Як стверджують в «Мінінформу ЛНР», наприкінці 2015 року відомство перепідпорядкували Дмитру Алхазову, заступнику міністра зв'язку і масових комунікацій Російської Федерації. Крім цього, в Луганськ повернувся Родіон Мірошников з вимогою поновити його на посаді куратора за медіа в окупації.
Журналіст Денис Казанський назвав публікацію бойовиків ЛНР "воістину епохальним зливом".
"Таким чином, бойовики ЛНР вперше офіційно визнали, що їхні дії контролює уряд сусідньої держави. Фактично це є прямий доказ російської окупації Донбасу. Символічно, що такий незручний для Росії злив організувало "міністерство інформації ЛНР" - тобто пропагандисти, які повинні були виконувати якраз протилежні завдання. Дивуватися тут нічому - це Луганськ. Тут здавна вирують сили пекла, і росіяни повинні були розуміти куди лізуть і які наслідки можуть їх чекати", - написав він у Facebook.
Журналіст також зазначив, що в даний момент весь сайт "міністерства ЛНР" відключений, але "всі ходи записані, так що найважливіше встигли зберегти".
Скан листа "міністра інформації ЛНР" Столяренко до глави адміністрації Ігоря Плотницького Ірині Тейцман, в якому називається ім'я куратора, який закріплений за "Мінінформу ЛНР" - Алхазов Дмитро Михайлович - заступник міністра зв'язку та масових комунікацій Росії:



\


Раніше  в так званій ЛНР зізналися, що у промислових підприємств, які працюють на окупованих бойовиками ЛНР територіях Донбасу, немає ринків збуту, а співробітникам не платять зарплату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?