Конфлікт навколо посла в Україні: в Росії розповіли про неприємні справи посланця Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Конфлікт навколо посла в Україні: в Росії розповіли про неприємні справи посланця Путіна

Конфлікт навколо посла в Україні: в Росії розповіли про неприємні справи посланця Путіна
Джерело:  Ехо Москви

Російський письменник і журналіст Віктор Шендерович розповів про махінації, в яких був замішаний повпред президента РФ Володимира Путіна в Приволзькому федеральному окрузі  Михайло Бабич, чия кандидатура розглядається на посаду посла в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ехо Москви.
"Присутність Зурабова або відсутність (або наявність Бабича) - що-небудь змінюється? Що-небудь вирішують ці люди? Тут цікавіше інше для мене. Як сказано в «Білому сонці пустелі» - «давно тут сидимо», і я раптом на прізвище Бабич зробив стійку. Я ж колись на телебаченні працював, програма «Ітого»... я здається ці букви вимовляв. Саме про цього Михайла Бабича. І я подивився і опа! - Михайло Бабич... Наша сьогоднішня передача буде присвячена пріоритетам РФ. Ось - до питання про кадрові пріоритети. Ось - другого-третього ряду осіб. Ми, загалом, про нього давно забули. Михайло Бабич, кадровий резерв Путіна. Слухайте, блакитні роки далекі, 90-і роки. Віце-президент «Росмясомолторг». Слідчий комітет звинуватив компанію в тому, що вона привласнила 2 млрд. рублів. Бабич встиг зіскочити на роботу в федеральне агентство. Посадили іншого за розкрадання. Перейшов в зам. голови уряду Московської області. Підім'яв під себе фінансову частину, звільнений зі скандалом. Пересів на посаду зам . глави адміністрації Івановської області, поєднуючи з постом глави представництва в Москві", - розповів Шендерович.
За його словами, після обшуку в офісі представництва Бабича в Москві, на його арешт був виписаний ордер, але чиновник до цього часу покинув російську столицю.
"У березні 2000 року в офісі представництва був проведений обшук... Тому що в приміщенні на Новому Арбаті було виділено 5 млн. рублів - рівно стільки, скільки на розвиток охорони здоров'я та освіти в Іванівській області. На арешт Бабича виписаний ордер, але чиновник до цього часу покинув столицю. Справу щодо Бабича було припинено - барабанний дріб - після особистого втручання Путіна. і в 2002 році цей прекрасний чоловік м'ясної очолив уряд Чечні. І - новий скандал, пов'язаний з любов'ю до освоєння грошових потоків і - цитата з його соратника, людини, який його добре знає: «Ця людина, де б не працювала, залишала за собою кримінальні справи». Потім він став повпредом президента, і ось зараз - послом Росії. Це кадровий резерв. Причому це не вбивця навіть, звичайна така людина...", - зазначив журналіст.
"Ось я перерахував тільки факти. Що слідом за ним йдуть кримінальні справи. І одна з них була порушена", - додав він.
Шендерович підкреслив, що у нового посла РФ в Україні абсолютно недвозначна репутація.
"Я до чого кажу. Ще раз, багато разів я повторюю цю фразу: є суд і жанр суду. Докази, відбитки пальців, «опис, протокол». Є те, що називається - репутація. Ось вона така. У цієї людини. Вона абсолютно недвозначна. І його кар'єра йде вгору, не під прямим кутом, але наверх. Повпред президента! це еліта. це топ-еліта країни. Ось це. Чому він топ-еліта країни? Відповідь проста, виходячи зі здорового глузду: він людина, абсолютно забруднили і залежний. Посадити його - дві секунди. це знає і він, і Володимир Володимирович Путін. і це значить, що він абсолютно влаштовує Володимира Володимировича Путіна. він буде робити те, що йому скажуть ", - вважає письменник.
Відповідаючи на питання, навіщо Путіну призначити послом або повпредом людини, який буде робити щось своє, Шендерович сказав:
"Ми про нього давно забули. Михайло Бабич - кадровий резерв Путіна".
"В даному випадку мова йде не про інтереси держави, а про інтереси Путіна, і навіть якщо вони будуть поперек інтересів держави, товариш Бабич візьме під козирок. Тому що товаришеві Бабичу жити хочеться на свободі. Не кажучи вже - при вертушках. І так все. І так все. І це головний кадровий принцип Володимира Володимировича Путіна", - додав він.

Нагадаємо,  Росія запросила згоди української сторони на призначення повноважного представника президента РФ в Приволзькому федеральному окрузі Михайла Бабича послом Російської Федерації в Україні.


Однак глава МЗС України  Павло Клімкін заявив, що через тривалу агресію Росії на Донбасі Київ не може обговорювати кандидатуру нового посла РФ в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?