Україні висунули вимоги, які вона не виконає: новий прогноз щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Україні висунули вимоги, які вона не виконає: новий прогноз щодо Донбасу

Україні висунули вимоги, які вона не виконає: новий прогноз щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Бойовики ДНР і ЛНР

висувають Україні заздалегідь нездійсненні умови обміну полоненими: вони вимагають не тільки видати всіх своїх затриманих подільників, а й оголосити повну амністію, яка буде поширюватися, в тому числі, і на окуповані території Донбасу.


Про це у своєму відеоблозі на ONLINE.UA заявив відомий український блогер та журналіст Олександр Михельсон.


«Сепаратисти неодноразово заявляли, що, по-перше, вони хочуть обміну всіх на всіх. По-друге, так само неодноразово, вони говорили, що умовою обміну вважають оголошення офіційним Києвом через прийняття Верховною Радою відповідного закону повної амністії всім сепаратистам і їхнім поплічникам, які знаходяться в українських в'язницях», - нагадав він.


За словами радника голови СБУ Юрія Тандіта, в списку, поданому бойовиками на обмін, містяться імена 1102 особи, яких вони вважають "своїми", але при цьому понад 300 осіб з цього списку в Україні офіційно ні затриманими, ні засудженими не значаться.


«Таким чином, ситуація заходить в глухий кут, в першу чергу, через цю загальну амністію. Тому що загальна амністія, про яку говорять сепаратисти, - це лукавство. Такий закон повинен стосуватися і тисяч тих, хто зараз перебуває на територіях, непідконтрольних Україні, і продовжує там займатися антиукраїнською діяльністю», - зазначив Михельсон.



Також він підкреслив, що «українська сторона, безумовно, на це піти не може».


«Тому Україна в глухому куті: ми не можемо прийняти такий закон, поза всякими сумнівами, але в той же час ми повинні робити все для звільнення наших людей», - додав він.


Окремо Михельсон висловив переконання в тому, що «шантаж з боку сепаратистів і Росії, яка за ними стоїть, буде тривати не менше, ніж Мінський процес, а Мінський процес триватиме формально ще до Нового року, а насправді, невідомо, до якого нового року - 2017 або, може, ще й до наступних Нових років».


Больше

читайте в блозі Олександра Михельсона на ONLINE.UA - ДНР-ЛНР выдвинули Украине лукавое условие: прогноз по пленным на Донбассе

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?