У Туреччині вирішили щодо "організатора" військового перевороту
Категорія
Світ
Дата публікації

У Туреччині вирішили щодо "організатора" військового перевороту

У Туреччині вирішили щодо "організатора" військового перевороту
Джерело:  BBC

Влада Туреччини видала ордер на арешт опозиційного проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого звинувачують в організації державного переворота.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
Як пишуть турецькі ЗМІ, суд в Стамбулі ухвалив заочно заарештувати Ґюлена, який живе в США, звинувативши його в організації спроби військового перевороту 15 липня.
Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Ердоган закликав владу США видати Туреччині проповідника. Однак серед матеріалів, які офіційна Анкара довірила Вашингтону на Ґюлена зі звинуваченнями в причетності до спроби військового перевороту в Туреччині, США не бачить необхідних для здійснення екстрадиції доказів.
Раніше Ґюлен відкинув звинувачення турецької влади в причетності до організації заколоту, заявивши, що "найрішучішим чином" засуджує спробу повалити уряд. Він також припустив, що заколот був зрежисований владою Туреччини.
"Схоже, що у них (влади Туреччини - Ред.) немає терпимості до будь-якого руху, будь-якої групи, будь-якої організації, яка не перебуває під їх повним контролем", - заявляв Ґюлен.
У той же час, 23 липня, в Туреччині було затримано племінника Ґюлена Мухаммета Саіта Ґюлена і головного помічника проповідника.
Раніше повідомлялося, що Реджеп Ердоган звинуватив Захід у підтримці державного перевороту і терору в Туреччині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?