Оточення Путіна: в Росії поіменно назвали тих, хто почав війну з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Оточення Путіна: в Росії поіменно назвали тих, хто почав війну з Україною

Оточення Путіна: в Росії поіменно назвали тих, хто почав війну з Україною
Джерело:  online.ua

Російський політолог і соціолог Михайло Тульський назвав главу адміністрації президента РФ Сергія Іванова і гендиректора корпорації «Ростех» Сергія Чемезова людьми, які підштовхнули президента Росії Володимира Путіна до війни з Україною.
Про це він заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Саме Іванов і Чемезов, в першу чергу, були ініціаторами війни з Україною, вони і підштовхували до неї Путіна. Вони збагачуються на війні. Чемезов очолює головну військово-промислову монополію - корпорацію "Ростех", куди входить більшість заводів з виробництва зброї та вибухівки», - підкреслив експерт.
Також він додав, що ті «підприємства, які не входять до монополії, управляються ставлениками Чемезова - його другом ще по Іркутську (після якого Чемезов служив разом з Путіним в КДБ в НДР) Олегом Сієнком і товаришем по службі по КДБ в НДР Євгеном Школовим ».
«Чемезов - друг Іванова (коли в 2007 Іванов розглядався як один з двох кандидатів в майбутні президенти, Чемезов підтримав його, і пішли розмови, що Чемезов буде прем'єр-міністром при Іванові-президенті) і, ймовірно, ділиться з ним частиною доходів», - зазначив політолог.
За словами Тульського, якщо подивитися, «хто реально найголовніший в Криму і Севастополі - це повпред президента РФ Олег Белавенцев(розмова відбувалася до переведення Белавенцева на іншу посаду і включення Криму до складу Південного федерального округу РФ, - ONLINE.UA), про якого часто пишуть, що він нібито "ставленик"міністра оборони Шойгу(наприклад, в російській Вікіпедії, - ONLINE.UA) - але це неправда».


Сергій Чемезов и Сергій Іванов
«Белавенцев ще в кінці 1980-х років служив в КДБ в НДР разом з Путіним, Чемезовим і Щеголєвим ( Ігор Щеголєв, помічник президента РФ, включений до списку санкцій США, - ONLINE.UA), потім в 1999-2000 роках Белавенцев знову був заступником Чемезова по військово-промисловому ФГУП "Промекспорт", і тільки після цього перевіреного путінця-чемезовця Белавенцева відправили путінським "смотрящим" до з початку непутінського Шойгу», - заявив він.
Експерт зазначив також, що, якщо подивитися «на Гіркіна і Бородая(колишніх ватажків ДНР - Ред.), то побачите зв'язок з Костянтином Малофєєвим(російським бізнесменом, якого вважають причетним до так званої "російської весни" в Україні, - ONLINE.UA), а у нього в опікунській раді Фонду Василя Великого є Ігор Щеголєв, товариш по службі Путіна, Чемезова і Белавенцева по КДБ в НДР».
«Малофєєв також відомий тим, що купував акції для сина Сергія Іванова. Ці всі люди - кістяк путінського мілітаристського угруповання Іванова-Чемезова, яке організовує всі путінські війни і отримує від них фінансову вигоду. Інша справа, що Росія отримує тільки збитки", - резюмував він.
Детальніше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: До війни з Україною Путіна підштовхнули дві людини - російський політолог.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?