Путін кинув на Донбас всю міць своєї армії: в Росії назвали цифри
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін кинув на Донбас всю міць своєї армії: в Росії назвали цифри

Путін кинув на Донбас всю міць своєї армії: в Росії назвали цифри
Джерело:  online.ua

На території Донбасу та прикордонної з Україною Ростовської області в даний час знаходиться вся реальна міць армії Росії, а решта боєздатних частин  президента РФ Володимира Путіна  розкидані по різних точках планети.
Про це заявив російський політолог і соціолог Михайло Тульський в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Вся реальна міць російської армії воювала і воює проти України. Це стосується як чисельності військ, так і озброєння", - заявив він.
Експерт зазначив, що "на 2012 рік в Росії було систем залпового вогню "Град" в робочому стані 800 штук (і ще 1700 в неробочому стані, на так званому "зберіганні"), з них в пікові моменти знаходилося в ДНР-ЛНР 430 "градів" і ще 300 - в Ростовській області на заміну їм".
"Тобто, і вся збройова міць російської армії була задіяна у війні проти України. В результаті, до 2016 року число "Градів" в робочому стані впало в російській армії до 550", - додав Тульський.
За словами Тульського, теоретично, Путін може "кинути в Україну необстріляні частини, але це може закінчитися трагічно".
"Якщо російська армія почне розбігатися, то путінський режим може впасти. Путін на такий ризик ніколи не піде - він людина дуже боязкі. Мені здається, він кожен день встає з думкою: а що б ще таке зробити, яку б дірочку в російській політсистема закрити, щоб точно ніяка миша не пробігла, і щоб точно ніхто ніколи не зміг позбавити його влади, і він міг царювати вічно", - вважає експерт.
Крім того, соціолог нагадав, що в той же час російські військові перебувають в ряді інших точок планети.
"Плюс Путін веде війну в Сирії, де близько 20 тис. чоловік воює. Плюс війна в Ємені, де теж кілька тисяч чоловік. Є війська у Вірменії, Таджикистані, Придністров'ї, В'єтнамі і т.д. Більше військових у Путіна немає", - підкреслив він.
Експерт зазначив також, що всього в російській армії числиться понад 1 мільйон осіб.
"Але там і прикордонні війська, і ракетники, і військкомати, і штабісти, фізруки, секретарі з секретарками й інші різні люди, які зброї в руках не тримали і не збираються, а якщо і тримали - то не готові самі під кулі й під снаряди... Тому тих, хто реально може воювати - близько 100 тисяч чоловік", - заявив він.
Детальніше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: До війни з Україною Путіна підштовхнули дві людини - російський політолог.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?