Обама зробив нову різку заяву на адресу Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама зробив нову різку заяву на адресу Путіна

Обама зробив нову різку заяву на адресу Путіна
Джерело:  Укрінформ

Президент США Барак Обама заявив, що  президенту РФ Володимиру Путіну  не можна довіряти в питанні врегулювання сирійського конфлікту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Укрінформ.
"Влада США, як і раніше, готова співпрацювати з Росією у справі сирійського врегулювання, хоча не можна бути впевненим у тому, що Володимиру Путіну можна довіряти в цьому відношенні", - сказав Обама під час виступу, відеозапис якого опублікований на сайті Білого дому.
За словами американського лідера, виникають сумніви в бажанні Кремля зробити свій внесок в деескалацію сирійського конфлікту. Обама зазначив також, що не дивлячись на розбіжності, варто вдатися до спроб взаємодії з Росією заради припинення "безжальних бомбардувань", захисту цивільних осіб і прокладання шляху для початку внутрішньо сирійських політичних переговорів.
"Але якщо Москва і надалі буде перешкоджати цьому, то покаже себе безвідповідальним актором на світовій сцені, який підтримує кривавий режим", - підкреслив глава США.
Крім того, Обама заявив про успіхи військової кампанії в боротьбі проти терористичного угрупування ІГІЛ в Сирії та Іраку, проте попередив, що бойовики все ще становлять серйозну загрозу.
"Вірогідність здійснення терактів одинаками або невеликими осередками - реальна", - сказав він, додавши, що терористичні мережі в США можуть активізуватися.
Виступаючи після зустрічі з вищим керівництвом Міноборони та органів національної безпеки, президент США також зазначив, що терористи ІДІЛ не є непереможними.
"Насправді вони неминуче будуть переможені", - заявив Обама, припустивши, що джихадисти втратять свою самопроголошену столицю - місто Ракка в Сирії, а також свій головний оплот в Іраку - місто Мосул.
Раніше повідомлялося, що  в мережі опублікували карти, які показують, де в Сирії загинули мирні люди через авіаудари військово-космічних сил Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?