Українцям підготували нові правила розрахунків готівкою
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українцям підготували нові правила розрахунків готівкою

НБУ
Українцям підготували нові правила розрахунків готівкою

В Україні можуть бути введені обмеження на розрахунки готівкою: в  Національному банку  запропонували обмежити їх сумою в 50 тисяч гривень.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НБУ.
У Нацбанку винесли свою пропозицію на громадське обговорення.
В ньому пропонується встановити граничну суму розрахунків готівкою фізичних осіб з підприємствами чи підприємцями протягом одного дня за товари, роботи або послуги, а також фізосіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному засвідченню, у розмірі 50 000 гривень.
Разом з тим безготівкові розрахунки можуть здійснюватися без будь-яких обмежень, і банки зобов'язані забезпечити безготівкові перерахування на вимогу клієнтів у повному обсязі.
Свою ідею в НБУ пояснюють тим, що регулятор хоче збільшити обсяг безготівкових платежів і скоротити обіг готівки.
Нагадаємо, раніше, згідно з постановою Нацбанку "Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою" від 06 червня 2013 року, були введені такі обмеження:
- 10 000 гривень для розрахунків між підприємствами протягом одного дня;
- 150 000 гривень на розрахунки фізичних осіб з підприємствами впродовж одного дня за товари, роботи, послуги;
- 150 000 гривень на розрахунки фізичних осіб між собою за договорами купівлі-продажу, що підлягає нотаріальному засвідченню.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Нацбанку змінили правила купівлі-продажу валюти і ввели обмеження на її обмін без пред'явлення паспорта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?